Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
FOTBAL LIGA A II-A FC Olt Slatina – CSM Râmnicu-Vâlcea, azi, ora 18
Vâlcenii joacă o carte importantă la Slatina
CSM Râmnicu-Vâlcea nu are voie să piardă la Slatina, dacă doreşte să rămână în lupta pentru promovare
Cosmin LENGYEL ,6 mai 2014,23:54 nr. afisari:3677

Vâlcenii se află în faţa unui joc important pentru păstrarea şanselor la primele locuri din clasament. Revenirea lui Erik Lincar pe banca grupării din Zăvoi se pare că a avut un efect de „resuscitare” asupra jucătorilor, ale căror reacţii s-au putut observa în partida imediat următoare. La primul meci sub comanda lui Lincar de la plecarea lui Claudiu Niculescu, CSM Rm. Vâlcea a izbutit o victorie constructivă la Reşiţa, care le-a readus moralul jucătorilor la cote mai înalte. Astăzi, începând cu ora 18, vâlcenii se vor deplasa la Slatina, în fieful oltenilor pregătiţi de Oprescu.
Fără să mai emită şanse la primele două locuri promovabile, slătinenii continuă în acest play-off fără un obiectiv concret, partidele ce urmează să le dispute devenind unele amicale. De cealaltă parte, echipa lui Lincar poate aspira în continuare la un loc în prima ligă, însă nu fără luptă. Gruparea din Zăvoi nu are o linie de clasament îmbucurătoare, cu şapte puncte sub CSU Craiova, echipa clasată pe locul doi.

Cu atât mai mult, punctele miza din jocul de azi va fi una importantă pentru vâlceni ca să rămână în cărţile promovării, deşi prezintă şanse sărace la acest obiectiv.
În partidele din sezonul regulat, formaţia vâlceană a reuşit o singură victorie în faţa Oltului, pe teren propriu, cu 1-0, în timp ce partida de la Slatina s-a încheiat cu o remiză albă.
Cele două jocuri s-au disputat într-un alt context, când elevii lui Oprescu erau motivaţi să dea totul pe teren şi aveau un obiectiv pentru care trebuiau să lupte. În partida de azi, efectele victoriei s-ar lipi doar la nivelul moralului, pentru că în situaţia practică, din clasament, nu mai poate schimba multe aspecte.

Singura perspectivă din care meciul are o însemnătate concretă este cea a trupei din Râmnicu-Vâlcea care are nevoie de cele trei puncte ca de aer pentru a încinge şi mai mult această bătălie pentru promovare din seria a doua.
În lupta din play-out, “minerii” de la Motru vor poposi în runda intermediară, deoarece aceştia aveau progrmată partida cu FC Universitatea Craiova, echipă ce s-a retras la jumătatea returului de campionat.
 

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj