Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Se aleargă cu măsuri mai drastice de securitate
Terorismul nu-i sperie pe sportivi
Probele sportive de la Londra, Moscova şi Madrid vor avea loc în continuare, dar planurile de securitate vor fi revizuite
Alin VANCEA ,17 aprilie 2013,21:59 nr. afisari:1287

Companiile organizatoare ale principalelor maratoane din lume au exprimat condoleanţe pentru dublul atentat de luni de la maratonul din Boston, a notat miercuri ziarul “La Vanguardia”. Maratonul din Londra, prevăzut pentru 21 aprilie, va avea loc, dar va fi supravegheată îndeaproape securitatea, au anunţat organizatorii.

Vom revizui măsurile de securitate în colaborare cu maratonul din Londra.
Comunicat Julia Pendry, şefa Poliţiei Metropolitane

“Planul nostru de securitate se desfăşoară în colaborare cu Poliţia Metropolitană şi am luat contactul cu ei imediat ce am aflat ştirea”, a declarat consilierul delegat al maratonului de la Londra, Nick Bitel. La rândul său, ministrul rus al sporturilor, Vitali Mutko, a declarat că atentatul din Boston este “un avertisment serios” pentru Rusia, care peste câteva luni va fi gazda unor importante manifestaţii sportive. El a subliniat însă că în Rusia măsurile de securitate sunt foarte stricte. “Colegilor noştri străini nu le plac uneori aceste măsuri, dar aşa este lumea”, a spus el, precizând că Rusia acordă o mare importanţă problemelor legate de securitate.

În următoarea perioadă, Rusia va fi gazdă a numeroase competiţii, precum Universiada de Vară (Kazan), Campionatul Mondial de Atletism (Moscova) şi Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014 (Soci). În Germania, organizatorii maratonului internaţional de la Berlin, care va avea loc la 29 septembrie, studiază de asemenea ameliorarea şi intensificarea măsurilor de securitate ale competiţiei. “Trebuie să analizăm şi să primim informaţii despre cele întâmplate la Boston”, a spus directorul cursei de maraton din capitala germană, Mark Milde. El a subliniat că la maratonul internaţional de la Berlin participă în general 600 de forţe de salvare şi că aproape de linia de sosire sunt montate corturi pentru a acorda îngrijiri participanţilor. Totuşi el a recunoscut că “nu este posibil să se garanteze securitatea pe întreg traseul celor 42 de kilometri al cursei”, dar a ţinut să sublinieze coordonarea excelentă a pompierilor, forţelor de salvare şi a Poliţiei.

În fine, fostul preşedinte al maratonului de la Madrid, Guillermo Jiménez, a adresat condoleanţe familiilor victimelor exploziilor de la Boston şi a asigurat că proba madrilenă, care va avea loc duminică, 28 aprilie, “deşi cu tristeţe, se ţine în continuare”. Responsabilii maratonului de la Madrid sunt în contact cu Primăria capitalei spaniole pentru a studia impunerea de noi măsuri de securitate în ziua de 28 aprilie. Federaţia Internaţională de Atletism a emis marţi un comunicat în care îşi exprimă emoţia profundă şi consternarea faţă de atentatul terorist de la Boston.

------
Alegere

Maratonul a prins şi la Cluj

Peste 2.500 de concurenţi sunt aşteptaţi, duminică, la a treia ediţie a Maratonului Internaţional de la Cluj-Napoca, printre ei figurând doi sportivi kenyeni, dar şi un bărbat în vârstă de 80 de ani. Horaţiu Morar, preşedintele Runners Club Cluj-Napoca, organizatorul competiţiei, a declarat miercuri că vor avea loc cinci probe: maraton, semimaraton, ştafetă, o cursă de copii şi un cros al unei bănci locale.

Peste 2.500 de concurenţi sunt aşteptaţi, duminică, să alerge la cea de-a treia ediţie a Maratonului Internaţional Cluj-Napoca, dotat cu premii de peste 40.000 de lei. În cadrul competiţiei vor avea loc cinci probe: maraton, semimaraton, ştafetă, o cursă de copii şi un cros al unei bănci locale. Vor participa concurenţi din 16 ţări, iar printre ei se vor afla doi kenyeni, un alergător în vârstă de 80 de ani, dar şi un cetăţean austriac, care va alerga la Cluj-Napoca la cel de-al 160-lea maraton al său. La proba de maraton s-au înscris peste 200 de alergători.
Morar

El a menţionat că startul curselor de maraton, semimaraton şi maraton-ştafetă se va da duminică, la ora 9.15, pe Cluj Arena.

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj