Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Tragere la sorţi cu ghinion
România are grupă grea
Naţionala va juca la Mondialele din Serbia în grupa D, alături de Germania, Ungaria, Cehia, Australia şi Tunisia
Alin VANCEA ,16 iunie 2013,21:13 nr. afisari:1610

Tragerea la sorţi a grupelor pentru Campionatul Mondial din Sebia, care va avea loc în luna decembrie, s-a terminat prost pentru selecţionata condusă de Gheorghe Tadici. Sâmbătă, la Belgrad, sorţii au fost potrivnici, România fiind repartizată în grupa D, alături de Germania, Ungaria, Cehia, Australia şi Tunisia.

Este cea mai grea grupă posibilă. Dacă am fi picat în grupa Norvegiei, cu Spania şi Polonia, aveam o şansă în plus.
Gheorghe Tadici

Aflat la cârma unei naţionale în formare şi cu probleme mari de selecţie pe plan intern, bugetul scăzând dramatic, Tadici nu este prea încrezător în şansele România de a obţine un rezultat pozitiv la Monduialele de la finalul anului. România s-a calificat la Mondialul din Serbia după ce a câştigat ambele manşe ale barajului cu Slovacia, 23-21 în deplasare şi 31-22 la Oradea. Tadici ar fi dorit o grupă precum aceea a Serbiei, care, fiind ţara organizatoare, a avut posibilitatea de a-şi alege grupa. Selecţionerul a spus că ar fi preferat grupa A sau C, dar în niciun caz pe aceea pe care au hărăzit-o sorţii.

Serbia, fiind organizatoare, a avut dreptul să-şi aleagă grupa şi a ales grupa B, care, în opinia mea, era cea mai avantajoasă. Avem o grupă dificilă, cu Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia şi Australia, aş fi preferat grupa A sau C, dacă nu s-a putut grupa B, dar asta a fost tragerea la sorţi, nu avem ce face. Va depinde mult cum vom avea programul de pregătire. Aveam, de exemplu, meciuri de pregătire cu Ungaria şi Germania, în august şi noiembrie, a rămas că le vom confirma după tragerea la sorţi de astăzi. E clar că, fiind adversare în grupă, nu mai putem juca împreună şi cred că nici ele nu-şi doresc.
Tadici

Dacă în urmă cu câţiva ani România reprezenta o forţă în handbalul mondial şi european, vremurile s-au schimbat mult. De altfel, şi la tragerea la sorţi s-a văzut acest lucru, România fiind situată în urna a treia. La precedentul Campionat Mondial, cel din 2011, România s-a clasat pe locul 13. Altfel, referitor la favorita grupei, selecţionerul este de părere că Germania se află în această postură.

Cred că Germania este favorită la prima poziţie în grupă. Avem şapte - opt debutante în echipa naţională, încă patru - cinci jucătoare din lotul B sunt pregătite să treacă în lotul lărgit de Mondiale, nu va fi deloc uşor.
Gheorghe Tadici

----
Program

Patru merg mai departe

Referitor la modalitatea de desfăşurare a Mondialelor, trebuie spus că primele patru clasate în cele patru grupe ale CM 2013 din Serbia (6 - 22 decembrie), găzduite la Niş, Novi Sad, Zrenjanin şi Belgrad, se vor califica în optimile de finală. În acest caz, în grupele preliminare este nevoie de rezultate bune pentru a avea un culoar favorabil în optimi şi mai departe. “Pentru noi ar fi ideal să fim pe primul loc, dar, având în vedere că merg în optimi primele patru clasate după meciurile din grupă, cred că locul doi sau maximum locul trei ar trebui să-l atingem, pentru a avea şansă pe culoar mai departe”, a mai spus Tadici.

Componenţa grupelor Campionatului Mondial din Serbia

Grupa A: Franţa, Muntenegru, Olanda, Coreea de Sud, Congo, Republica Dominicană
Grupa B: Serbia, Danemarca, Brazilia, China, Japonia, Algeria
Grupa C: Angola, Norvegia, Polonia, Spania, Argentina, Paraguay
Grupa D: România, Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia, Australia

 
Curs valutar BNR - 19-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj