Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Campionatul Mondial din Serbia
Primul eşec pentru România
Trupa lui Gheorghe Tadici a jucat sub aşteptări cu naţionala Germaniei
Alin VANCEA ,11 decembrie 2013,23:18 nr. afisari:2352

După două meciuri uşoare, trate poate cu superficialitate în destule faze, a venit şi un meci greu pentru trupa lui Gheorghe Tadici. Marţi seara, România a întâlnit, în cel de-al treilea meci al grupei D din cadrul Campionatelor Mondiale, formaţia Germaniei. Partida, aşteptată cu interes de publicul spectator, galeria României făcându-şi simţită prezenţa în dese momente, s-a ridicat doar pe alocuri la dorinţele băncii tehnice şi ale susţinătorilor. Deşi au stat aproape de adversare pe tabelă, româncele nu au reuşit o evoluţie strălucită, fiind parcă apăsate de presiunea meciului. A fost motivul pentru care, în loc să conducă, s-au aflat în permanenţă în situaţia de a alerga după egalare. Şi asta, pentru că s-a ratat destul de mult din acţiune dar şi de la linia de şapte metri. Referitor la acest capitol se poate spune că a fost dezastruos pentru că faţă în faţă cu portarul Woltering s-a ratat de şase ori, mult peste ceea ce înseamnă execuţiile de la şapte metri ale unei echipe de top.

Îmi asum răspunderea pentru acest eşec, nu sunt laş. După război sunt mulţi selecţioneri şi filosofi. Acolo, în teren, trebuie să gândeşti pe moment. Nu arunc vina pe nimeni, dar sunt şi situaţii de unu la unu la care antrenorul nu are cum să intervină.
A declarat după partidă selecţionerul Gheorghe Tadici

Acesta are dreptate în parte şi asta pentru că rezultatul poate fi pus şi pe seama lipsei lui de reacţie, şi poate fi discutat chiar şi de neselecţioneri. Dovada vine din faptul că nu s-a luat nici o măsură împotriva Susannei Muller, interul dreapta al Germaniei taxându-ne de numai puţin de 11 ori, toate golurile fiind realizate din acţiune. În acest caz antrenorul avea la îndemână măcar două soluţii tactice: “om la om” la jucătoarea în cauză sau o apărare avansată, nu una fixată pe linia de şase metri. După cum s-a văzut în meci, interii germani sunt masivi, au nevoie de spaţiu pentru elan, nu sunt agili, iar o apărare puţin avansată ar fi rezolvat, măcar în parte, problema. Aşa, aceştia au făcut praf apărarea română, aruncând la poarta apărată poate prea mult de Talida Tolnai, de 36 de ori.

Am avut o discuţie cu nemţii, până şi ei au spus că au câştigat norocos cu România. Nu echipa Germaniei ne-a bătut, ci noi.
A declarat ieri Cristian Gaţu, preşedintele FRH, acesta având dreptate în mare parte

După meciul cu Germania urmează o altă partidă de foc. De data aceasta adversara formaţiei naţionale a României este nimeni alta decât naţionala Ungariei. Despre rivalitatea dintre cele două echipe nu mai are rost să vorbim. Meciul, programat la ora 20.15, ora României va fi unul de foc, punctele puse în joc fiind foarte importante pentru faza următoare. Îmbucurător este că în tabăra României nu există probleme medicale, tot lotul fiind valid pentru astăzi.  

Evoluţia noastră cu Ungaria trebuie să fie alta decât cea cu Germania. Nu se pot face comparaţii între cele două adversare, şi Ungaria are o echipă foarte bună, noi trebuie să pregătim acest joc cât mai bine şi să obţinem un rezultat pe măsură.
A declarat după antrenamentul de ieri dimineaţă Ada Nechita, una dintre cele mai experimentate tricolore

Altfel, reamintim că primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală, meciurile fiind programate în 15-16 decembrie, la Belgrad şi Novi Sad. Partidele din sferturile de finală vor avea loc în 18 decembrie, în aceleaşi oraşe, iar semifinalele şi finalele pentru medalii, în 20 şi 22 decembrie, la Belgrad.

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj