Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Un preşedinte de federaţie încrezător
Gaţu apreciază că va fi un campionat curat
Preşedintele Federaţiei Române de Handbal crede că ediţia din acest an a Ligii Naţionale va avea momente palpitante
Alin VANCEA ,4 septembrie 2013,00:11 nr. afisari:2430

Desfiinţarea celei mai galonate echipe din handbalul autohton, Oltchim Rm. Vâlcea, poate aduce în prim plan echipe noi. Totodată, modificarea sistemului competiţional va aduce, conform preşedintelui Cristian Gaţu, o mai mare atractivitate, pentru că, valoric, echipele s-au apropiat, iar în aceste condiţii lupta pentru titlu se anunţă mai acerbă ca niciodată.

După ani de luptă, s-a introdus un nou sistem de desfăşurare, cu play-off şi play-out, ceea ce dă o garanţie că va fi un campionat cât de cât mai curat decât cel de până acum şi care va desemna în final campioana meritată, care va trece prin nişte meciuri decisive. Va fi o ediţie mai echilibrată, dar din păcate în jos, nu în sus, pentru că a dispărut Oltchimul. Au mai dispărut şi alte echipe. S-au întărit acum altele şi va fi o nouă reaşezare valorică în campionatul României. Nu mai există nicio echipă care să emită pretenţii certe la locurile 1 - 2 - 3. În lupta pentru titlu vor fi, după părerea mea, toate cele şase echipe care vor intra în play-off.
A declarat ieri Gaţu pentru Agerpres

Referitor la o echipă care poate fi considerată favorită la titlu, deşi mai toţi specialiştii din domeniu se uită spre Baia Mare, Cristian Gaţu nu are o favorită pentru noua ediţie, dar este de acord că echipa condusă de Costică Buceschi poate face performanţă.

N-am nicio favorită, dar admir seriozitatea şi preocuparea pentru performanţă la HCM Baia Mare, abnegaţia şi dârzenia de la Universitatea Cluj, aştept replica Brăilei şi a Zalăului. Cred că va fi un campionat mult mai atractiv şi pentru public şi pentru televiziuni sau sper să fie aşa.
A completat Cristian Gaţu subiectul

Deşi s-au făcut investiţii serioase în Bănie, iar banca tehnică este ocupată de o fostă componentă a naţionalei, preşedintele FRH nu a amintit nimic de SCM Craiova. Îndeplinirea obiectivului pe care Carmen Amariei şi elevele sale îl au pentru acest sezon, şi anume clasarea în 1 - 6, e posibil să dea peste cap pronosticurile celor mai mari specialişti. Primul exemplu poate fi chiar meciul cu HC Zalău, de joi.

 
Curs valutar BNR - 22-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj