Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Tricolorele au început Mondialul cu dreptul
Fetele lui Tadici au lovit prima ţintă, urmează Australia
Handbalistele reprezentativei naţionale au trecut la pas de Tunisia în primul joc de la Mondialul sârbesc, urmând ca azi să întâlnească Australia
Cosmin LENGYEL ,9 decembrie 2013,17:16 nr. afisari:2331

Fetele lui Tadici au rezolvat prima ecuaţie pusă pe tablă de propriul mentor şi le-au explicat colegelor africane cu ce se mănâncă acest sport. Cum au stabilit în vestiare, handbaliste au ţinut cont de cerinţele lui Tadici şi n-au lăsat loc de comentarii răutăcioase. Victoria la o diferenţă cât mai mare de scor a fost misiunea tricolorelor sâmbătă seara, în primul joc de la mondiale, iar româncele s-au ţintu de promisiune. Neagu şi Perianu cu câte şase reuşite au fost vedetele serii, iar Ungureanu şi Tolnai au păzit impecabil poarta. Toată echipa s-a regăsit într-o armonie plăcută, fapt ce ne bucură şi linişteşte, deoarece existau îndoieli în eficienţa noului mecanism al acestei naţionale cu multe nume noi. Încă de la pauză, scorul anunţa un adevărat calvar pentru fetele din Tunisia, lucru ce avea să fie amplificat la reluarea jocului. Elevele lui Tadici au păstrat ritmul, au continuat jocul impecabil în atac, iar recompensele au venit pe măsură. Victorie la zece goluri diferenţă, iar obiectivul propus a fost atins.

Tadici vrea o defensivă «pe vârfuri» până în ultima secundă

Însă Tadici şi-a dorit o defensivă mai concentrată, trimiţând săgeţi pentru golul încasat pe final.

Echipa s-a comportat foarte bine şi în atac, şi în apărare. Am stabilit înainte de meci, ca obiectiv, un succes la 8-10 goluri, dar nici să nu primim mai mult de 16 goluri. Am luat un gol care nu trebuia pe final.
A declarat Tadici la finalul partidei

Fetele însă sunt ceva mai pozitive şi n-au acontat micile greşeli, concentrându-se pe viitor.

Suntem bucuroase că am câştigat, am jucat bine atât în atac, cât şi apărare. A fost un meci reuşit. Încercăm să savurăm aceste momente, dar să ne concentrăm şi mai tare pe meciurile următoare, de săptămâna viitoare, care vor fi mult mai dificile.
Cristina Neagu, la conferinţa de presă

Sunt foarte emoţionată şi mă bucur că am câştigat la o diferenţă foarte mare. Fiecare reuşită a avut succes, e foarte bine pentru noi. Îmi doream foarte mult să ajung aici, dar prin foarte multă muncă am ajuns aici.
Gabriela Perianu

Astăzi, începând cu ora 20.15, tricolorele întâlnesc un nou adversar inferior, Australia, prima formaţie de temut urmând să treacă la masă mâine, când România va cânta pe parchet în compania Germaniei.

 
Curs valutar BNR - 24-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj