Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Gică Popescu poate pune capăt haosului din fotbalul intern
Baciul s-a hotărât să preia şefia FRF
Din 2014 fotbalul românesc poate reintra în normalitate. Gloriile acestuia sunt alături de Gică Popescu pentru a ridica sportul rege din mocirla în care s-a bălăcit mai bine de 20 de ani sub conducerea lui Sandu şi a lui Dragomir. Din staff-ul lui Popescu vor face parte nume grele, precum Hagi, Ilie Dumitrescu sau Stelea. Popescu a declarat că îi va păstra în structurile federaţiei pe cei competenţi. Restul vor fi casaţi.
Gelu GANEA ,5 iulie 2013,01:22 nr. afisari:2985

Cunoscut pentru comportamentul său exemplar, pentru seriozitatea sa, dar mai ales pentru corectitudine, Gică Popescu este singurul om capabil să redreseze fotbalul românesc. Îngenunchiat de corupţie până în măduva oaselor, de o conducere care nu a vizat decât interesele proprii, plin de cooperative şi aranjamente, cu copiii lăsaţi în plata Domnului, fotbalul de pe plaiurile noastre a sucombat. Rezultatele echipelor naţionale ne plasează în lumea a treia a fotbalului. Echipele de club se luptă vitejeşte cu formaţii din Malta, Estonia, Luxemburg ori Albania şi câteodată mai şi înving. Cu regulamente schimbate peste noapte şi competiţii din ce în ce mai slabe, s-a ajuns într-o situaţie dramatică. Oamenii au părăsit tribunele, iar majoritatea stadioanelor arată ca oraşele fantomă. Da, în acest moment este nevoie de Baci şi de ai lui. Cu un suflu nou, majoritatea şcoliţi în ţările cu fotbal mare, oameni obişnuiţi cu o mentalitate de învingători, cei din generaţia de aur au sunat adunarea pentru salvarea fotbalului românesc. Ei i-au ţinut în viaţă pe Sandu, Dragomir şi alte căpuşe ale fotbalului românesc. Tot ei sunt îndreptăţiţi să-i scoată la pensie. Atenţie însă, Gică! Sandu te poate înjunghia pe la spate când ţi-e lumea mai dragă. Prefă-te că îl asculţi, dar fă ca tine. Deja îţi pregăteşte un contracandidat. Ai grijă la oamenii de lângă tine. Unul dintre ei este sigur un Iuda. Aşa lucrează Sandu. Şi pe tine, chiar dacă te respectă în faţă, te urăşte. Pentru că ai calităţi pe care el nici nu a visat să le aibă. Onestitate, tenacitate, corectitudine. Luptă pentru redresarea fotbalului nostru drag. Readu speranţa în sufletele oamenilor. Nu îţi fie frică. Oltenia este cu tine. Şi nu numai.

Candidatura, anunţată oficial

Popescu şi-a anunţat oficial candidatura ieri. A fost înconjurat de “artileria grea”, formată din Hagi, Ilie Dumitrescu şi Stelea. Alături de ei va veni şi Chivu când va pune ghetele în cui. Oameni cu greutate. Legende care au scos milioane de oameni în stradă. Se conturează o echipă managerială puternică. Capabilă să facă treabă.

Da, m-am hotărât, voi candida pentru postul de şef al FRF. Am venit în faţa dumneavoastră cu o parte din echipa care mă va susţine în acest proiect. Pe lângă Stelea, Ilie Dumitrescu şi Hagi, mai este şi Chivu, care se va alătura echipei mele după ce se va lăsa de fotbal. Iubim culorile ţării noastre, asta este cel mai important.
Gheorghe Popescu

Vor învăţa de la federaţiile puternice

Popescu a dezvăluit că va aplica modelul de succes al altor federaţii europene importante. Toţi cei din staff-ul lui se vor pune pe treabă. În slujba sportului rege. Pe teren, în mijlocul oamenilor. Chiar dacă au nume.

Gică Hagi şi Bogdan se vor ocupa de departamentul tehnic, fără a avea treabă cu echipa naţională, iar Ilie şi cu mine ne vom ocupa de administrativ. Vrem să ne întâlnim cu reprezentanţii ligilor inferioare, vom face un turneu important la federaţiile importante din Europa, Germania, Spania, Italia, Franţa, Olanda, Anglia, pentru a vedea cum sunt organizate şi pentru a învăţa cum trebuie să procedăm şi noi. Ţin foarte mult la recredibilizarea fenomenului fotbalistic.
Gică Popescu

Printre priorităţile lui Gică Popescu se află şi revigorarea fotbalului juvenil. În opinia sa, rezultatele slabe ale echipelor naţionale sunt efectul inconştienţei şi nepăsării cu care a fost tratat fotbalul juvenil.

Prunea, protejatul lui Sandu

Nici nu a anunţat bine Gică Popescu că va candida la funcţia de preşedinte al FRF, că băieţii veseli i-au pregătit un contracandidat: Florin Prunea. De numele lui Prunea se leagă o grămadă de scandaluri. Din mare sindicalist al fotbaliştilor a sărit în barca şefilor. Fără discuţie, Baciul este peste acest personaj conflictual. O singură problemă. Se pare că Prunea are sprijinul lui Platini. Adică şi al lui Sandu.

 
Curs valutar BNR - 16-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj