Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Bazinul de la malul Dunării va fi umplut cu apă în maximum 2 ani
INFRASTRUCTURĂ
Speranţe pentru bazinul severinean
Singurul bazin olimpic (50 m) din Oltenia ar putea fi redeschis la finele anului 2016
Mircea OGLINDOIU ,16 februarie 2015,23:59 nr. afisari:1572
Trecut, în 2014, în administrarea Consiliului Judeţean Mehedinţi, care l-a luat din subordinea Agenţiei Naţionale pentru Tineret şi Sport, în ideea că-l va reda circuitului sportiv, Bazinul Olimpic din Drobeta – Turnu Severin a fost cedat, vinerea precedentă, Companiei Naţionale de Investiţii. 
 
Neavând fondurile necesare, instituţia teritorial administrativă a Mehedinţiului va preda obiectivul, pe perioada realizării investiţiei, pe bază de protocol, către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin CNI, dar va avea şi unele obligaţii de îndeplinit, atât pe timpul lucrărilor, cât şi după reabilitare. 
 
Trebuie să îşi ia angajamentul de a asigura finanţarea pentru lucrări de sistematizare a amplasamentului, racordul la utilităţi, precum şi întreţinerea şi exploatarea obiectivului de investiţii. Obligativitatea de a asigura în condiţiile legii suprafeţele de teren necesare pentru depozitare şi pentru organizarea şantierului, precum şi obligativitatea ca după preluarea amplasamentului şi obiectivului realizat de către CNI să menţină destinaţia acestuia şi să îl întreţină pe o perioadă de minim 15 ani.
A precizat Alin Chirilă, director adjunct la Direcţia de Dezvoltare Regională
 
Suma nu a fost stabilită
 
Conform estimărilor, bazinul va fi redeschis la finele anului 2016, însă  investiţia necesară reabilitării încă n-a fost stabilită.  
 
În ceea ce priveşte valoarea investiţiei care se va face acolo avem două variante. Una, în perioada imediat următoare să întocmim noi proiectul tehnic şi când predăm Bazinul Olimpic să predăm şi proiectul tehnic sau varianta de a-l preda fără proiectul tehnic, urmând ca CNI-ul să întocmească propriul proiect tehnic şi atunci vom şti exact valoarea investiţiei. Vestea bună este că sperăm ca la jumătatea anului viitor, cel mai târziu finalul anului viitor, acest Bazin Olimpic să fie complet reabilitat şi funcţional pentru tinerii din Severin şi localităţile din judeţul nostru.
A declarat Aladin Georgescu, preşedinte interimar al CJ Mehedinţi 
 
Inaugurat în 1988, Bazinul Olimpic din Drobeta- Turnu Severin s-a închis după exact 2 decenii, din cauza acoperişului aflat în pericol de prăbuşire. La vremea respectivă se întocmise un proiect pentru ridicarea unui acoperiş din fibră de sticlă, sub formă de fagure, iar întreaga investiţie, ce includea şi alte lucrări de reabilitare, se ridica la 800.000 de euro.  
 
Curs valutar BNR - 17-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj