Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
KARATE
Severineanul Puicea, acuzat de «puciul» de la FRK
Demis, în urma unei şedinţe-fulger, din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Karate, Lucian Băroiu îşi acuză foştii subalterni de fapte penale
Mircea OGLINDOIU ,4 septembrie 2014,00:03 nr. afisari:1650

Printre cei încriminaţi se află şi severineanul Dan Puicea, care a ocupat funcţia de vicepreşedinte al FRK în ultimele mandate. Olteanul, care se ocupă, în paralel, de pregătirea copiilor de la CS Grifonis Drobeta,  este acuzat că a falsificat diplome de campioni mondiali şi că banii plătiţi de sportivi pentru examenul de acordare a centurilor negre nu au fost înregistraţi la FRK!

La Federaţie se comit mari fraude, implicaţi fiind vicepreşedinţii Dan Puicea, Cristian Bogză, Adrian Ghinea şi secretarul general Vasile Manea. Eu am renunţat la antrenorat acum un an şi opt luni, când am devenit preşedinte. Ştiam că sunt unele probleme la Federaţie, dar nu bănuiam amplitudinea acestora. Vă dau un exemplu: pentru examenul de centură neagră 1 dan, candidaţii plătesc 100 de euro. Pentru 2 dani se plătesc 200 de euro, pentru 3 dani – 300 de euro şi tot aşa. Banii aceştia nu au ajuns la Federaţie, ci intră în buzunarele celor menţionaţi. Nu am putut consulta registrele, pe care le păstrau vicepreşedinţii, dar sunt sute de candidaţi examinaţi într-un an. Asta înseamnă zeci de mii de euro. Chiar şi în timpul AGA la finalul căreia am fost demis, mi s-au dat documente despre activitatea domnului Puicea, cu sportivi premiaţi fără a fi participat la competiţii, unii chiar declaraţi campioni. Am formulat plângere penală şi, de acum, este treaba organelor judiciare să afle adevărul.
A declarat Lucian Băroiu, pentru Select News

Puicea aşteaptă dovezi

Dan Puicea a infirmat acuzele aduse şi a evitat să spună dacă va candida la funcţia de preşedinte al FRK.

Oricine poate să acuze, dar acuzaţiile trebuie demonstrate. 85% dintre cluburi au votat pentru demiterea actualei conduceri, după o moţiune de neîncredere. Cred că moţiunea trebuia iniţiată mai devreme şi că toţi am greşit acordând prea multă încredere unei singure persoane. Dacă Băroiu nu mai candidează, este opţiunea sa, iar dacă alţii vor candida, vom vedea ce se va întâmpla la vot.
A spus Puicea

În “Monţiunea de neîncredere”, lui Băroiu i s-a reproşat că s-a implicat în antrenarea lotului naţional, fapt ce a dus la accidentarea sportivei Adriana Boga, şi că a înlocuit un sportiv de la lot cu fiul său, fără o selecţie.

La rândul său, fostul preşedinte a negat acuzaţiile şi susţine că România nu va mai conta pe plan continental în perioada următoare:
Sportiva respectivă a venit accidentată la lot, leziunile erau vechi de două luni.  În ce priveşte înlocuirea lui Florian Popa, e o altă minciună. Am toate dovezile necesare că acesta nu a fost retras de la lot, ci a fost la Tampere, la Campionatele Europene, alături de fiul meu, care e şi el un sportiv meritoriu. Am transmis dovezile la cluburi, am vrut să le prezint în şedinţa AGA şi n-am fost lăsat. La nivel naţional cred că Federaţia se va duce într-un mare întuneric şi se va îndrepta cu paşi repezi spre anarhie şi destrămare. Pe plan internaţional, se va mai merge doar la campionatele de stil, unde se obţin medalii foarte uşor, iar la campionatele mondiale şi europene cred că se va merge doar cu doi-trei sportivi cu scopul de a salva aparenţele. FRK va dispărea uşor-uşor din World Karate Federation.

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj