Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
ARTE MARŢIALE
Severineanul Munteanu, la cea de-a treia victorie la MMA
În direct la Sport.ro, fostul reprezentant al României la JO de la Londra şi-a învins adversarul prin “ghilotină“, în gala MMA de la Braşov
Mircea OGLINDOIU ,19 februarie 2015,00:06 nr. afisari:1420
După ce a debutat la MMA, în primăvara anului trecut, chiar la Drobeta – Turnu Severin, Virgil Munteanu a repurtat în această săptămână a treia sa victorie la MMA, din 5 lupte disputate până în prezent. În gala de la Braşov, sportivul de doar 1,52 m l-a învins, în mai puţin de 1 minut, pe Ion <> Vrânceanu, printr-un procedeu intitulat ghilotină. Severineanul care reprezintă CS Fight Academy  Piteşti a precizat  că nu se aştepta să învingă atât de repede. 
 
A fost un meci foarte greu, pentru care m-am pregătit aproape o lună jumătate, constant. Îmi doream să câştig acest meci, deoarece vreau să mă ridic cât mai mult în ierarhia luptătorilor de MMA şi să am cât mai multe victorii. Nu mă aşteptam să câştig prin ghilotină, deşi am exersat foarte mult la sală acest procedeu. Au fost două croşee foarte bune, care l-au trimis pe adversar la podea şi atunci l-am imobilizat.  Nu e o strategie, e pe moment, cum îl prind.
A precizat severineanul de 24 de ani 
 
<> s-a impus şi luna trecută, în gala MMA de la Brăila. 
 
Cu gândul la JO de la Rio de Janeiro 
 
Multiplu campion naţional la lupte greco-romane şi  prezent la Jocurile Olimpice, din 2012, de la Londra,  Virgil Munteanu spune că nu a fost o trecere dificilă la noul sport şi speră să devină un nume cunoscut şi în MMA. Obiectivul principal rămâne însă calificarea la JO din 2016, de la Rio de Janeiro. 
 
Deşi MMA-ul este puţin mai complex decât luptele greco-romane, nu este dificil să practic acest sport. fiindcă se cam aseamănă, numai că aici aplici şi lovituri de box sau  K1. Pe mine mă ajută mult faptul că sunt sportiv de performanţă la lupte greco-romane. Vreau să specific că, practic, în paralel cu cele două discipline, nu m-am lăsat de lupte greco-romane. Sper să mă calific la olimpiada din 2016. Ar fi a doua oară, după ce am reprezentat România la Londra.
A dezvăluit Munteanu
 
Curs valutar BNR - 19-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj