Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
LUPTE LIBERE
Şeicariu, a doua luptătoare a României
Mircea OGLINDOIU ,27 noiembrie 2014,00:02 nr. afisari:1283
În vârstă de 17 ani, severineanca Suzana Şeicariu a cucerit medalia de argint la Cupa României de juniori şi a fost desemnată cea de-a doua luptătoare a ţării, în clasamentul general întocmit de FRL
 
În Sala de Sport “Gheorghe Berceanu”, a Liceului Teoretic “Mircea Eliade” din Bucureşti, eleva pregătită de Marin Dobrescu a luptat la categoria 55 kg şi a fost învinsă în ultimul act de Simona Pricop, de la CSM Timişoara, sportivă care anul viitor va concura la seniori. În semifinale, componenta CSM Drobeta trecuse de reprezentanta României de la Europenele de juniori din acest an, Nicoleta Popa, de la CSM Mangalia. După festivitatea de premiere de la Cupa României, FRL a recompensat şi cei mai buni 10 luptători ai anului 2014, top în care cadeta Suzana Şeicariu s-a regăsit pe poziţia secundă, după Alin Alexuc, de la CS Dinamo Bucureşti, clasat pe locul al V-lea la Campionatul Mondial de lupte greco-romane pentru seniori şi medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale Universitare. Pe plan internaţional, severineanca Şeicariu a cucerit în acest an medalia de argint la Europene şi bronzul la Mondialele de cadeţi, la categoria 51 kg.
Aproape de performanţa Roxanei Iancolovici
 
În 2009, colega ei de club, Roxana Iancolovici era desemnată cea mai bună luptătoare a României, după ce devenise vicecampioană mondială de juniori. Între timp, Roxana a fost suferit o intervenţie chirurgicală la coloană şi a fost nevoită să renunţe la cariera sportivă, fiind în prezent antrenoarea copiilor de la secţia de lupte libere a clubului severinean.  
 
La ediţia din acest an a Cupei României, CSM Drobeta a mizat doar pe Suzana Şeicariu, iar sportiva noastră a participat la o categorie de vârstă şi greutate mai mare, concurând la U 20, în limitele categoriei 55 kg. Cu toate acestea, a luat medalia de argint, în finală întâlnind o sportivă cu aproape trei ani mai mare ca ea. Mult mai important e însă locul doi obţinut de Şeicariu în clasamentul întocmit de Federaţia Română de Lupte. E un lucru extraordinar, ţinând cont că ea e cadetă, iar în top s-au regăsit şi seniori. S-au premiat primii 10 luptători ai ţării, pe baza rezultatelor naţionale şi internaţionale, indiferent de stilul de luptă şi categoria de vârstă. 
A spus antrenorul Marin Dobrescu 
 
Aflată în Capitală, unde se pregăteşte alături de lotul naţional, Suzana Şeicariu a fost surprinsă de distincţia primită şi speră să ajungă în anii următori cea mai bună luptătoare a României. 
 
Am avut un sezon reuşit, dar, sincer, nu mă aşteptam să fiu desemnată cea de-a doua luptătoare a României. Mă bucură enorm acest premiu şi, totodată, mă motivează să rămân şi anii viitori în top. 
A declarat Şeicariu, pentru cotidianul Ediţie Specială
 
Curs valutar BNR - 24-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj