Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
CANOTAJ JOCURILE OLIMPICE PENTRU TINERET
Oltencele au adus prima medalie de aur pentru România la Nanjing
Legitimate la CSSLTTL Orşova, canotoarele Cristina Popescu şi Denisa Tîlvescu au cucerit aurul la Jocurile Olimpice pentru Tineret
Mircea OGLINDOIU ,20 august 2014,23:05 nr. afisari:1327

Pe apele Lacului Xuanwu, de la Nanjing (China), cele două sportive originare din Gorj s-au calificat în finala probei de dublu rame fără cârmaci cu cel mai bun timp, după ce au încheiat cursa de 1000 de metri în 3:29, 21 minute. Cristina Popescu şi Denisa Tîlvescu au avut un start mai slab în ultimul act, dar s-au mobilizat pe ultima sută de metri, trecând linia de sosire după 3:37.32 minute, la mică distanţă de echipajele din China (3:37.52) şi Canada (3:37.75).
În 2013, la Campionatele Mondiale de juniori, desfăşurate în Lituania, cele două componente ale Clubului Sportiv Şcolar al Liceului Teoretic „Traian Lalescu” Orşova s-au clasat pe locul secund, pe distanţa de 2000 metri, iar la Europenele disputate în acest an în Belgia, au cucerit aurul la sfârşitul lunii mai.

Vor concura pentru Dinamo la Seniori

 Din toamnă, Popescu şi Tîlvescu vor încheia junioratul şi vor fi nevoite să părăsească clubul de la Dunăre, care nu are şi secţii de seniori, urmând să se transfere la CS Dinamo Bucureşti.

Mărturisesc că am intrat pe apă cu gândul să terminăm junioratul cu medalie de aur şi am reuşit. Până acum n-am mai spus nimănui, dar, după argintul de anul trecut de la Mondiale, am promis că anul acesta nu vom mai câştiga decât aur. Am fost atât de bucuroasă, încât pe podium nu mi-am putut stăpâni lacrimile.
Tîlvescu, sportivă originară din Târgu – Jiu

Colega s-a născută în Rovinari a fost la fel de bucuroasă pentru aurul de la Tineret şi a precizat că şi-ar dori să reediteze această performanţă şi la Jocurile Olimpice pentru Seniori.

Startul nostru a fost destul de slab în comparaţie cu cel al adversarelor, care au plecat ca din puşcă. În prima jumătate chiar eram pe undeva pe locurile doi-trei, dar am strâns din dinţi şi ne-am concentrat atât de tare să căştigăm, încât la final abia am putut coborî din barcă. Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât cursele pe distanţa de1000 de metri nu sunt favoritele noastre. La Jocurile Olimpice se trage pe distanţa de 2000 metri. Sper ca în 2016 să ne calificăm, iar în 2020, când vom avea mai multă experienţă, să luăm o medalie.
A precizat Popescu

Aur şi la băieţi, pentru delegaţia lui Maliş

La Jocurile Olimpice pentru Tineret, România a mai fost reprezentată la canotaj de echipajul de dublu rame masculine, format din Gheorghe Dedu (LPS Constanţa) si Ciprian Tudosă (CN Fălticeni), care s-a clasat tot pe primul loc, cu timpul 3:11,37 minute. Canotorii au fost însoţiţi în China de antrenorul de la CSLTTL Orşova, Cristian Maliş.

Ne-am pregătit un an de zile pentru aceste medalii. Cursele pe 1000 de metri nu sunt favoritele noastre, dar în ultimele două luni ne-am adaptat programul de antrenament pe această distanţă, iar finalul a fost fericit. Lupta a fost crâncenă, dar mă bucur că ambele echipaje au reuşit să se mobilizeze şi să căştige. Sunt pur şi simplu fericit.
A spus Maliş

Selecţionate să participe la cea de-a doua ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret, elevele sale nu au participat la începutul acestei luni la Campionatul Mondial de juniori din Germania, unde erau favorite să cucerească aurul. Cei patru canotori se alătură altor 37 de sportivi care reprezintă România, în 14 dintre discipline sportive de  la Nanjing.
Prima medalie pentru delegaţia ţării nostre a fost cucerită luni, de judoka Ştefania Dobre (CSM Cluj), care a luat argintul în limitele cateoriei 63 kg.

 
Curs valutar BNR - 20-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj