Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
CANOTAJ
Juniorii de la Orşova şi-au reconfirmat valoarea
CSS Orşova a cucerit 18 medalii, dintre care 7 de aur, la Campionatul Naţional de Canotaj pentru Juniori, desfăşurat la Timişoara
Mircea OGLINDOIU ,9 aprilie 2015,00:02 nr. afisari:2652

Pe Bega, elevii pregătiţi de Mariana Maliş şi-au confirmat încă o dată valoarea şi au urcat pe podiumul de premiere la  toate probele la care au participat. Clubul de la malul Dunării a încheiat, şi în acest an, competiţia pe primul loc în clasamentul general, cu 7 medalii de aur, 7 de argint şi 4 de bronz. Astfel,  pe primul loc s-au clasat, la juniori I - feminin, în probele de dublu vâsle, Nicoleta Paşcanu şi Elena Logofătu, 4  vâsle  - Diana Mihai, Amalia Bereş, Valentina Cornilă şi Roxana Anghel  şi  4  rame  - Nicoleta Paşcanu, Logofătu Elena, Anghel Roxana şi Roxana Filote, dar şi la categoria uşoară, unde Cornelia Sovîrgău s-a impus în proba de simplu.

Argintul a revenit, la simplu, Ancuţei Bodnar şi la 2  rame - Amaliei Bereş şi Valentinei Cornilă), iar bronzul la 2  rame, echipaj format din Diana Mihai şi Ancuţa Bodnar şi 4 rame  - Elena Hreniuc, Alexandra Mihalache, Irina Buburuzan şi Petruţa Lăutaru. La juniori II, Mădălina Moroşan şi-a adjudecat bronzul la simplu, iar fel ca echipajul de 4  vâsle, format din Gina Scridon, Andrada Păun, Lidia Luchian şi Andreea Spetco.

Trei medalii de aur şi la masculin

La masculin - juniori I, aurul a fost cucerit de echipajul de 4 rame, format din Andrei Chichiriţă, Alexandru Mihai, Bogdan Baitoc  şi Romeo Ungureanu, iar la juniori II de Ştefan Berariu,  la simplu, în timp ce Florin Lehaci şi Gabriel Micluc s-au impus la 2  vâsle. Argintul a fost cucerit de Mihai Chiruţă şi Mihăiţă Ţigănescu, atât la 2  rame, cât şi la 2  vâsle, dar şi de Andrei Chichiriţă, Alexandru Mihai, Baitoc Bogdan şi Romeo Ungureanu, la 4  vâsle. La categoria uşoară, Andrei Barbu şi Cristian Barbu au luat argintul la 2  vâsle.  

Sunt mulţumită de rezultate, doar că voiam mai multe medalii de aur. Din păcate, vremea nu ne-a fost favorabilă, din cauza vântului. Principalul nostru obiectiv îl reprezintă campionatele europene şi mondiale de juniori, care vor avea loc în lunile mai şi august, la Recice, în Cehia, respectiv Rio de Janeiro, în Brazilia. Paşcanu şi  Logofătu, campioane europene şi mondiale anul trecut, sunt deja calificate, iar pentru restul, urmează perioada de selecţie, care va avea loc la Snagov.
A spus Mariana Maliş

 
Curs valutar BNR - 16-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj