Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Componenţi ai lotului naţional, Marius Radu (foto, dreapta) şi Alin Artimon (stânga) nu vor mai lucra cu antrenorul Dan Bădescu (centru)
NATAŢIE Radu şi Artimon au plecat la Bacău, Ancuţa merge la Baia Mare
CSM Drobeta a rămas fără seniori
Cei mai buni înotători de la clubul severinean vor reprezenta CSM Bacău, din această toamnă
Mircea OGLINDOIU ,25 septembrie 2014,00:03 nr. afisari:1486

După mai bine de 7 ani petrecuţi la CSM Drobeta, pentru care a adus aproape 100 de medalii, bucureşteanul Marius Radu s-a transferat la CSM Bacău, care i-a oferit condiţii financiare superioare. Lipsa unui bazin la malul Dunării şi continuarea studiilor au fost alte două motive care l-au determinat pe înotătorul descoperit de Daniel Bădescu să aleagă clubul din Moldova.

Din 2008, după închiderea Bazinului Olimpic din Severin, din cauza acoperişului  aflat în pericol de prăbuşire, Radu s-a antrenat în diferite locaţii din ţară, începând cu Timişoara şi Piteşti, iar în ultima perioadă la Izvorani. În  paralel, înotătorul  a urmat cursurile Universităţii din Craiova, iar în vară a fost singurul component al delegaţiei României care a prins finala la Campionatul European de Seniori, desfăşurat la Berlin.

Am venit la Bacău, fiindcă la Universitatea de aici există ramură sportivă de performanţă la master, iar la cea din Craiova nu aveam. Am vrut să intru aici la facultate şi să concurez pentru clubul din localitate, pentru a putea rămâne antrenor acolo, pe viitor. La Clubul Sportiv Municipal din Drobeta Turnu Severin am fost bine tratat, dar nu nu mai puteam să stau. Am înţeles că nici bazinul olimpic de înot din Severin nu va fi reabilitat prea curând, în timp Bacăul are cel mai bun bazin din ţară.
A precizat înotătorul de 22 de ani, Marius Radu

CSM Drobeta l-a pierdut şi pe brăileanul Alin Artimon, care fusese transferat la malul Dunării în 2012, o dată cu alţi patru seniori, însă, în prezent, niciunul nu mai activează la clubul severinean.

Ungur a dat tonul plecărilor

Băimărenii Stoian Coroi şi Dacian Vanţă, urmaţi de bucureşteanul Bogdan Urichianu,  au abandonat, pe rând, activitatea sportivă, iar maramureşeanul Cătălin Ungur s-a transferat, încă de toamna trecută, la CSM Braşov, pentru care a obţinut deja peste 10 medalii la Campionatele Naţionale de seniori.

În noiembrie 2012, la debutul pentru CSM Drobeta, cei cinci înotători, alături de Marius Radu, aduceau 12 medalii de la Naţionalele în bazin de 25 de metri, de la Hunedoara, iar anul trecut, fără Ungur şi Coroi, clubul severinean obţinea 8 medalii în aceeaşi competiţie. În această toamnă, CSM Drobeta va aborda Campionatul Naţional în bazin de 25 de metri, de la Hunedoara, doar cu juniorii aduşi în primăvară, de la Aqua Team Bucureşti.
Tot în luna martie a fost legitimat şi seniorul Alexandru Ancuţa, de la CSS Hunedoara, însă acesta a ales să plece săptămâna trecută la CSM Baia Mare.

Nu mai aveam unde să mă antrenez şi am plecat la CSM Baia Mare, pentru care voi concura la Naţionalele de la Hunedoara.
A spus Ancuţa

Astfel, clubul severinean a rămas fără niciun senior la secţia de nataţie, care aducea cele mai multe medalii pentru CSM.

Marius Radu şi Alin Artimon au ales să plece la Bacău. Săptămâna trecută le-am semnat actele de transfer. Puteam să nu le dau drumul şi să-i suspend pentru un an, dacă nu voiau să revină la clubul nostru, dar nu am vrut să le fac rău. I-am înţeles. E vorba de viitorul lor. Ei au ales să dea examen la master la Universitatea din Bacău, acolo fiind foarte multe locuri bugetate, faţă de Craiova.
A încercat să explice directorul Eusebio Urucu

 
Curs valutar BNR - 20-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj