Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Controverse cu topul celor mai buni sportivi
Deşi a trecut mai bine de o lună de la decernarea premiilor Galei Sportului Mehedinţean, clasamentul întocmit de DJST creează controverse
Mircea OGLINDOIU ,29 ianuarie 2015,00:03 nr. afisari:1482
Directorul CSM Drobeta, Eusebio Urucu, consideră că luptătoarea Suzana Şeicariu, medaliată cu argint la europene şi cu bronz la mondialele de cadeţi, merita să fie, cel puţin, pe locul 10 în topul întocmit de Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Mehedinţi.  
În luna decembrie a anului trecut, s-au premiat cei buni sportivi care au reprezentat, în 2014, cluburile din judeţ, iar toate distincţiile au revenit juniorilor de la secţiile de kaiac-canoe şi canotaj de la CSŞ Orşova. 
 
Între primii 10 sportivi, trebuia să fie şi severineanca noastră Suzana Şeicariu. Cred că un bronz la mondiale şi un argint la europene fac mai mult decât două medalii la europenele de juniori (n.r. – cât a cucerit kaiacista suceveancă Iulia Croitoru). Suzana e născută şi crescută în Mehedinţi şi merita să fie premiată. Un sportiv de la canotaj sau kaiac-canoe are mai multe probe la care poate lua medalii, nu ca la lupte.
A precizat Urucu
 
CSŞ Orşova a pus monopol pe top de 3 decenii
 
De mai bine de 3 decenii, juniorii de la sporturile nautice au pus monopol pe clasamentul celor mai buni sportivi ai Mehedinţiului, spre nemulţumirea antrenorilor de la celelalte ramuri sportive, care au acuzat, în special, că sportivii de la CSŞ Orşova sunt aduşi, din alte judeţe, la vârsta de 14 ani şi stau la malul Dunării până la terminarea liceului. 
 
Tot timpul am avut discuţii, cu celelalte ramuri sportive. E adevărat că 80 la sută dintre sportivii de la CSŞ Orşova sunt din Moldova, dar ei sunt legitimaţi la noi în judeţ. Clasamentul se face în baza unei grile de punctaj, stabilită de Ministerul Tineretului şi Sportului.
A justificat Doinea Dobre, referent la DJST Mehedinţi 
 
Reprezentantul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Mehedinţi a dezvăluit şi suma cu care au fost recompensaţi sportivii premiaţi, una derizorie, ţinând cont de rezultatele obţinute de aceştia:  
Nu e niciun secret. Fetele clasate pe primele două locuri au  primit câte 1.000 de lei, impozitabil, iar locul 10 a încasat doar 150 de lei. Atât au primit medaliaţii mondiali pentru performanţe. Legislaţia nu ne permite să acordăm mai mulţi bani. Noi, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport de la Mehedinţi, avem alocaţi maximum 10.000 de lei pentru premiere! Din păcate, asta e realitatea!
 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj