Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
ARTE MARŢIALE
Belbiţă a mai făcut un pas spre UFC
După ce a debutat la MMA în gala desfăşurată în primăvară la Drobeta Turnu Severin, strehăianca Diana Belbiţă s-a impus şi pe malul Cibinului
Mircea OGLINDOIU ,7 noiembrie 2014,06:46 nr. afisari:1607

În Gala RFX de la Sibiu, desfăşurată luni seara în Sala Transilvania, eleva pregătită de Costel Mitroi a luptat în limitele categoriei 60 kg şi, după şapte minute, a învins-o pe localnica Alice Ardelean, prin armbar. Belbiţă a bifat a treia victorie consecutivă la MMA, iar la sfârşitul acestei săptămâni va intra în cuşcă  la gala “Ultimate Fighting Tournament”, de la Cluj Napoca. Adversară îi va fi arădeanca Roxana Crişan, pe care mehedinţeanca a învins-o prin KO, în primăvară, în gala de MMA de la malul Dunării. Visul Dianei Belbiţă, fostă campioană naţională de judo, la copii, e să lupte în UFC.

Meciul de la Sibiu a fost foarte greu. Am întâlnit o adversară foarte puternică şi mulţi au crezut că o să clachez din cauza atmosferei, fiindcă Alice a luptat a ea acasă şi a avut publicul de partea ei,  însă acest aspect nu a contat pentru mine. Am bifat a treia victorie consecutivă în galele de MMA, după cele de la Drobeta Turnu Severin şi Mamaia, şi sper să îmi menţin invincibilitatea. Visul meu este să ajung să lupt în gale internaţionale puternice.
A precizat sportiva de doar 18 ani

Antrenorul Mitroi a explicat strategia care a dus la victoria elevei sale.

Am studiat cum luptă adversara, ştiam că se bazează pe forţă, şi atunci am hotărât să mergem pe viteză şi tehnică pentru a avea un pas înaintea ei. Diana a reuşit o tehnică articulară de braţ prin care oponenta nu a mai avut scăpare. Mă bucur pentru ea şi sunt sigur că va avea performanţe răsunătoare şi peste hotare.
A dezvăluit sensei Mitroi

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj