Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Lucian Bute a anunţat cât timp o să mai boxeze. Când va agăţa campionul mănuşile în cui
,19 august 2015,21:27 nr. afisari:1295

Lucian Bute a revenit miercuri în România, după victoria de duminică de la Montreal, în fața italianului Andrea di Luisa, deținătorului titlului EBU-EU la categoria supermijlocie, şi şi-a reafirmat dorinţa de a cuceri un nou titlu mondial, precum şi intenţia de a boxa încă cel puţin trei ani.

Lucian Bute a obţinut duminică a 32-a victorie la profesionişti şi, totodată, a 25-a prin KO. Miercuri, la revenirea în ţară, el a vorbit despre planurile imediate pe care le are, ce adversar şi-ar dori să aibă, dar şi cam cât timp crede că va mai putea sta în ring.

"Cred că după această victorie uşile mi s-au deschis către America, vor fi mai multe posibilităţi, poate fi un meci eliminator sau poate unul direct pentru titlul mondial.

Pe 12 septembrie voi fi la gala lui Maywather de la Las Vegas, unde vor lupta Badou Jack cu George Groves pentru titlul mondial WBC la supermijlocie. Eu mi-aş dori un meci cu câştigătorul dintre cei doi. Acum sunt cel mai bine clasat la WBC, în acest moment sunt pe locul şase, ceea ce mi-ar permite să intru direct într-un meci de titlu. Sau poate fi Chavez (n.red. - Julio Cesar Chavez jr.), care a menţionat de câteva ori, săptămâna aceasta, pe reţelele de socializare, că vrea să boxeze cu mine
", a declarat Lucian Bute.

Totodată, Lucian Bute a vorbit şi de adversarul său de duminică, dar mai ales despre ce va urma. "Nu trebuie însă să ne îmbătăm cu apă de ploaie, nu a fost un adversar de top, dar după 19 luni de pauză cred că a fost unul credibil. A fost un campion european, dar nu îl pot compara cu campionul mondial en-titre. Vor fi adersari mult mai puternici în viitor. Dacă vreau să devin campion mondial pentru a doua oară trebuie să fiu conştient că mă aşteaptă adversari mult mai dificili (...) Sunt un Bute mai agresiv, care dă drumul la braţe mai mult şi asta s-a văzut şi în ring. Toţi fanii boxului au înţeles că Lucian Bute s-a întors, că nu e un boxer terminat, aşa cum s-a speculat. Cred că lumea a văzut că am potenţial, că am talentul necesar pentru marea performanţă. După 20 de ani de carieră, vă daţi seama că nu mi-e frică de nimeni, numai că trebuie să studiez adversarul.

Dacă lucrurile vor decurge aşa ca acum, cred că voi mai putea boxa trei ani. Acum vreau să fiu sănătos şi să am şansa să boxez din nou pentru titlul mondial, apoi dacă îl câştig, poate o unificare de centuri sau poate mă retrag, nu ştiu ce va fi
", a declarat Lucian Bute.

 

 
Curs valutar BNR - 22-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj