Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
LIGA A II-A Minerul Motru – FC Bihor 1-1
Zahiu: «Sunt dezamăgit de rezultat, nu şi de joc»
Obligată să învingă Bihorul, pentru a mai păstra, măcar, şanse teoretice de salvare, „lanterna roşie” a seriei n-a scos sâmbătă decât o remiză
Mircea OGLINDOIU ,27 aprilie 2014,23:58 nr. afisari:1734

Meciul cu FC Bihor era foarte important pentru Minerul Motru, adversara fiind prima echipă deasupra liniei care asigură menţinerea în eşalonul secund.
Despărţire de 10 puncte, cele două combatante şi-au menţinut ecartul şi după acest joc. După un început mai bun de partidă al oltenilor, în care Marian Stoenac şi Claudiu Traşcă au încercat vigilenţa portarului Mădălin Smaranda, oaspeţii au deschis scorul în minutul 25, când Raymond Lukacs l-a învins pe Daniel Popescu, din cea de-a doua tentativă.
Revenit între buturi după o accidentare care l-a ţinut în afara gazonului patru etape, tânărul portar gorjean a reuşit să respingă şutul iniţial al atacantului orădean, însă balonul a ajuns tot în picioarele lui Lukacs, care a îndeplinit apoi o simplă formalitate. Imediat după pauză, Patrian Trifu a fructificat cu capul lovitura de colţ executată de pe partea dreaptă de atac de Lucian Fărcăşanu, dar până la final tabela nu s-a mai modificat, în pofida ocaziilor avute de gazde.

Chirea a ratat şansa victoriei în minutul 78

În minutul 72, Patrian Trifu a reluat cu capul de puţin pe lângă bară, iar, peste 6 minute, nou-intratul Bogdan Chirea a tras în picioarele lui Smaranda, din 12 metri. S-a încheiat 1-1, spre bucuria antrenorului ardelean Alexandru Pelici, după ce în sezonul regulat FC Bihor câştigase cu 2-1 ambele meciuri, atât cel din toamnă, de la Motru, cât şi cel de luna trecută, de la Oradea.
Remiza nu l-a încântat şi pe Gabi Zahiu, care s-a arătat totuşi mulţumit de jocul elevilor săi.  

Dacă nu am reuşit să câştigăm cele trei puncte, care ne menţineau, măcar teoretic în lupta pentru evitarea retrogradării, măcar am făcut un joc bun. Acum nu mai putem să sperăm în salvare. Sunt 10 puncte şi e imposibil de recuperat diferenţa. Dacă am fi învins şi ne apropiam la şapte, poate mai aveam o şansă, dar am făcut egal. Sunt dezamăgit de rezultat, nu şi de prestaţia echipei. Am avut atitudine, dar, din păcate, am făcut o singură greşeală şi asta ne-a costat. Am dominat jocul, am avut ocazii multe, dar n-am înscris decât o dată. Terenul a fost unul dificil, din cauza ploilor din ultima perioadă.
A declarat Zahiu

Doar 150 de spectatori în tribune

FC Bihor a fost susţinută la Motru de 5 suporteri, iar, per ansamblu, la meci au asistat doar 150 de spectatori.

Ne-am îndeplinit obiectivul pentru această partidă, să nu plecăm învinşi. Astfel, ne-am distanţat la şapte puncte de UTA şi am păstrat diferenţa de zece puncte de Motru. A fost un meci de luptă, iar în repriza secundă s-a jucat pe contre, cu mingi trimise la bătaie, asta şi din cauza terenului. Rezultatul de egalitate nu a mulţumit nicio echipă, dar noi nici nu am riscat. Îmi felicit jucătorii pentru punctul obţinut, este meritul lor, iar acest punct îl dedicăm suporterilor noşti care au făcut acest drum până aici să ne susţină. Păcat că nu am reuşit să obţinem toate cele trei puncte.
A replicat Pelici

Sâmbătă, în cea de-a treia etapă din play-out, Minerul va juca la Arad, cu UTA, echipă care încă mai speră să evite retrogradarea, iar FC Bihor va primi vizita Olimpiei Satu Mare.

 
Curs valutar BNR - 19-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj