Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
FOTBAL LIGA I Gaz Metan Mediaş – Pandurii Târgu-Jiu 0-1(0-0)
Victorie chinuită la Mediaş
Pandurii au trecut în prelungiri de optimile Cupei Ligii
Cosmin LENGYEL ,22 iulie 2014,23:38 nr. afisari:1866

Debutul pandurilor în noul sezon competiţional nu a fost unul foarte reuşit. Echipa din Târgu-Jiu a făcut un meci slab la Mediaş, în optimile Cupei Ligii, chiar dacă în cele din urmă a ieşit învingătoare, jocul a lăsat de dorit. Elevii lui Grigoraş au avut nevoie de prelungiri pentru a trece de „găzarii” lui Dulca şi au trăit periculos în prima repriză din timpul regulamentar.
Gazdele au fost foarte aproape de deschiderea scorului la jumătatea primei părţi, când execuţia lui Llullaku de la punctul cu var a fost parată excelent de Stanca, iar apoi mingea a fost reluată de Buziuc în transversală, ca într-un final acelaşi Llullaku să trimită în plasă, însă golul să fie anulat după o preluare cu mâna a jucătorului medieşan.

Această acţiune a reprezentat un moment cheie în derularea partidei, iar faptul că pandurilor le-a trecut glonţul pe lângă ureche, a trezit tabăra vizitatoare.
În repriza secundă, jocul a început să fie dominat mai mult de elevii lui Grigoraş, au curs ocazii importante la poarta gazdelor, şi gorjenii au irosit mai multe situaţii ideale de a înscrie.
Până la încheierea celor 90 de minute din timpul regulamentar, niciuna dintre formaţii nu s-a putut distanţa pe tabelă, iar ca atare pentru stabilirea echipei calificare a fost nevoie să se intre în prelungiri. În prima repriză din extra-time, unul dintre „tunurile” de control din apărarea gorjeană a reuşit ceea ce colegii săi din compartimentul ofensiv nu izbutiseră de-a lungul întregii partide.
Cipriotul Christou l-a lăsat fără şanse pe Pleşca cu o lovitură de cap bine plasată în urma mingii trimise de la colţ de Nicoară.

Christou a băgat-o în aţe, în prelungiri

Pandurii au gestionat bine jocul până la ultimul fluier şi au obţinut accederea în sferturile de finală a competiţiei reînfiinţate de ligă.

Eu cred că fiecare echipă a avut şansa ei de a deschide scorul înainte de a se ajunge la prelungiri. Gazdele au avut acea şansă uriaşă la penaltiul ratat, am avut şi noi câteva oportunităţi în partea a doua, câteva situaţii de unu contra unu. A fost un meci pe contre, dar calitatea jocului a fost una slabă din punctul  meu de vedere. Poate sunt şi motive obiective, două cantonamente legate, venim după două săptămâni plecaţi în Austria, unde ne-am antrenat la 19-20 de grade şi aici am găsit 32, un pic mai greu cu acomodarea, dar asta nu este o scuză. Într-adevăr, a fost un meci mai slăbuţ, se vede lipsa de minute a unor jucători, unii dintre ei foarte talentaţi, dar nu au foarte multe jocuri în picioare. Uşor-uşor se vor conecta şi relaţiile de joc, ne vom pune la punct, va fi mai greu în primele etape, dar pe parcurs eu cred că echipa va arăta mult mai bine. Astăzi (n.r marţi) a fost un meci echilibrat, însă nu a fost o partidă strălucită, nivelul a fost destul de slab. Nu ştiu dacă a fost echitabil sau nu, dar am câştigat, iar ca număr de ocazii am avut mult mai multe situaţii clare, mai ales în partea a doua, cu acea excepţie din prima repriză când ei puteau deschide scorul şi meciul putea lua un alt drum.
Petre Grigoraş, la finalul meciului de la Mediaş

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj