Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
LIGA A II-A UTA Arad – Minerul Motru 3-0 (2-0)
UTA a câştigat derby-ul săracilor
Deşi a întâlnit o echipă ameninţată cu falimentul, Minerul Motru a fost surclasată de UTA Arad
Mircea OGLINDOIU ,4 mai 2014,23:54 nr. afisari:1671

Ajunsă doar o fantomă a clubului care şi-a adjudecat 6 titluri naţionale, după cel de-al Doilea Război Mondial, “Bătrâna Doamnă” din fotbalul românesc mai speră în salvarea de retrogradăre, prin victoria categorică cu Minerul Motru (3-0). Gazdele au deschis scorul încă din minutul 7, când experimentatul Bogdan Apostu, nemarcat, l-a învins pe tânărul Daniel Popescu. Nou-promovata putea egala, dar golgheterul Trifu, autor a cinci goluri în acest sezon, a reluat la Arad balonul, cu capul, în bară.
Monac a majorat avantajul în minutul 28, înscriind cu latul, în pofida opoziţiei lui Popescu, iar, până la pauză, severineanul Andrei Dicu a fost nevoit să ceară schimbare, din cauza unei mai vechi accidentări. Începutul părţii secunde  a aparţinut oaspeţilor, dar Fărcăşanu l-a evidenţiat în două rânduri pe Boşneag.
Ultimul cuvânt l-a avut UTA, în minutul 79, când Ovidiu Popescu a profitat de indecizia defensivei adverse şi l-a lobat pe tizul său din poarta Minerului.

A fost un meci al orgoliilor, însă doar UTA a înţeles acest lucru! Se pare că noi vom rămâne cu ultimul loc în grupă şi, după cum am evoluat astăzi, chiar merităm această postură. Gazdele au avut mult chef de fotbal, dar au profitat şi de greşelile noastre, de cadourile făcute pe faza defensivă. Mai înţelegeam dacă acestea ar fi venit din partea celor patru juniori pe care i-am avut la un moment dat pe teren, dar le-au comis chiar fotbaliştii cu experienţă. De acum înainte ştiu ce am de făcut, voi apela la mai mulţi juniori şi la mai puţine aşa-zise vedete. Cred că jucătorii mei au crezut că istoria meciului din retur se va repeta. Atunci, am dominat meciul cu UTA şi puteam chiar câştiga. Dar, s-a dovedit încă o dată că niciun meci nu seamănă cu altul.
A declarat Gabriel Zahiu

În sezonul regulat, UTA se impusese toamna trecută cu 2-0 la Motru, dar remizase în urmă cu o lună, la Arad, scor 1-1, cu Minerul. La finalul confruntării de sâmbătă, căpitanul George Neagu a vorbit despre cea de-a treia confruntare cu motrenii.

Ştiam că nu stăm prea bine din punct de vedere fizic, aşa că ne-am propus să intrăm cu fotbalişti experimentaţi în defensivă, să stăm cât mai bine în teren şi să ne surprindem adversarul pe contraatac. Mai ştiam şi că Minerul nu e o echipă de construcţie, am mai cedat deliberat posesia, iar mingile lor lungi nu ne-au pus mari probleme. Totodată, bănuiam că dacă vom marca repede, jucătorii celor de la Motru vor cădea psihic şi tocmai asta s-a întâmplat. Cred că am interpretat bine meciul creând şi o densitate la mijlocul terenului, însă toate astea s-au suprapus cu dorinţa noastră de a demonstra ce putem. Şi, până la urmă, a fost o diferenţă evidentă de experienţă şi valoare între noi şi Motru.
A spus “textilistul”

Neagu a explicat şi de ce în tribune au fost doar 100 de spectatori, asistenţă care în Seria Vest nu se regăseşte, de obicei, doar la Motru:
La câte necunoscute există la club, probabil arădenii s-au gândit că vor evolua din nou juniorii şi au preferat să meargă la un grătar în loc să vină la meci!

Neagu a mai afirmat că el şi colegii săi, aflaţi în conflict cu patronul Adrian Marţian,  care nu le-a achitat nici măcar restanţele din luna decembrie a anului trecut, sunt dispuşi să evolueze fără bani până la finalul stagiunii, cu condiţia să le fie plătite cazarea, masa şi baremurile de arbitraj.
La Motru, salariile sunt în termen, dar media lunară este de doar 2000 de lei / jucător!

------

Clasament play-out
1. Olimpia Satu Mare    12    7    3    2    18-10    24
2. CS Mioveni         12       7        2         3        19-11    23
3. FC Bihor Oradea    13       6        4         3        19-12    22
4. UTA Arad         12    4       3         5        13-15    15
5. Minerul Motru         13        2        3         8       13-19    9

 
Curs valutar BNR - 17-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj