Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
FOTBAL, LIGA I Pandurii, între pregătire şi amicale
Subţiri, dar ambiţioşi
Alin PEPTAN ,27 ianuarie 2013,22:55 nr. afisari:1904

Gruparea de fotbal gorjeană îşi continuă căutările pentru completarea lotului. Astfel, fundaşul Aleksandar Sofranac, din Muntenegru, sosit vineri seară în cantonamentul echipei Pandurii Târgu Jiu, s-a antrenat în acest weekend pentru prima dată cu echipa şi va fi testat de către antrenorul Cristi Pustai în perioada următoare, în cele două meciuri amicale din primul stagiu din Antalya.

 

Tânărul fundaş central este născut în 1990 şi a făcut parte din naţionala de tineret a Muntenegrului, evoluând până acum la FK Podgorica. Fundaşul Iulian Mamele a părăsit, sâmbătă, cantonamentul pandurilor de la Mardan Sport pentru a reveni în ţară în vederea efectuării unui control medical. După o săptămână de pregătire, jucătorul acuză dureri la picior acolo, în locul în care a suferit, în această iarnă, o intervenţie chirurgicală pentru o calcificare la tendon.

Am fost operat pentru o depunere de calciu pe tendon, care apăruse în zona gleznei, nu a fost o intervenţie dificilă şi nu necesita o perioadă mare de recuperare, dar acum am forţat mai mult la antrenamente şi zona respectivă s-a inflamat şi prezintă o culoare mai închisă. Voi merge în ţară, la un control, la medicul care m-a operat şi, probabil, voi mai lua o pauză de câteva zile. Sper să nu fie nimic grav şi să reiau antrenamentele cât mai repede pentru a putea efectua jocurile de verificare din stagiul următor.
Mamele, pentru site-ul oficial al pandurilor

După ce va efectua un control medical amănunţit la Bucureşti, fundaşul ar putea reveni în lotul gorjean în cel de-al doilea stagiu de pregătire din perioada 7 - 20 februarie. Patru dintre jucătorii de bază ai lui Cristi Pustai au părăsit şi ei cantonamentul pandurilor de la Mardan, însă, de data aceasta, este vorba doar despre o “învoire” la naţională, Alexandru Maxim, Mihai Răduţ, Dan Nistor şi Alexandru Vlad efectuând, sâmbătă, ultimul antrenament din cadrul primului stagiu de pregătire al pandurilor din Antalya.

 

Cei patru jucători se vor alătura celorlalţi fotbalişti convocaţi la naţională de selecţionerul Victor Piţurcă în cantonamentul de la Mogoşoaia, în vederea amicalului ce va fi susţinut în Spania. Maxim, Răduţ, Nistor şi Vlad nu vor reveni chiar de la debutul celui de-al doilea stagiu de pregătire al pandurilor (7 februarie), urmând ca aceştia să primească două zile libere după convocarea la lot.

8 panduri redirecţionaţi  

Oficialii de la Pandurii au rezolvat în mare parte problema jucătorilor care nu vor mai intra în această iarnă în atenţia primei echipe. Trei dintre aceşti jucători au fost trimişi la formaţia de primă ligă  FC Severin. Împrumutat în tur sub Tâmpa, atacantul Brata va fi redirecţionat acum de Pandurii Târgu Jiu spre malul Dunării, alături de fundaşul Tătaru şi mijlocaşul Avrămescu.

 

Sunt jucătorii noştri şi ne dorim să joace cât mai mult dacă nu o pot face la prima echipă. Am fost contactaţi de oficialii de la Turnu Severin, care ne-au cerut să-i ajutăm cu câţiva jucători.

Eugen Pârvulescu


De asemenea, alţi cinci jucători vor lua drumul către Sibiu, acolo unde vor evolua din primăvară pentru echipa de ligă secundă FC Maramureş (Sibiu). “Jucătorii Onyeka, Lupu, Ignea, R. Dumitru şi Ungur vor fi şi ei împrumutaţi. Am căzut de acord cu cei de la Sibiu şi vor juca acolo cel puţin până în vară”, a precizat Pârvulescu. 

----
Rezultat

Egal cu Volga Novgorod

Ieri după-amiază, de la ora 17.30, în cadrul primului stagiu de pregătire din Antalya, Pandurii a desfăşurat cea dintâi partidă amicală din 2013. În condiţiile în care trebuia să alcătuiască o echipă din care au lipsit cei patru internaţionali Maxim, Răduţ, Nistor şi Vlad, dar şi Iulian Mamele şi John Ibeh (care au părăsit şi ei cantonamentul din cauza unor probleme medicale), primul unsprezece pe care Pustai l-a aliniat în faţa ruşilor de la Volga Novgorod, a fost următorul: Mingote - Pleaşcă, Viera, Rada, Nicoară - Voiculeţ, Anton, Alaverdashvili - Grigoraş, Lemnaru, Boutadjine. Partida desfăşurată la Belek în compania ruşilor de la Volga Novgorod s-a încheiat cu o remiză, scor 1-1, golul echipei gorjene fiind marcat de către Voiculeţ în minutul opt. Meciul de ieri după-amiază a fost primul în care antrenorul Cristi Pustai a luat loc pe banca pandurilor.

 
Curs valutar BNR - 24-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj