Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
FOTBAL LIGA I Tehnicianul a părăsit gruparea gorjeană
Pandurii şi Pustai, final de vals
Rezultatele negative din ultima perioadă au pus capac vieţii lui Pustai pe banca tehnică a Pandurilor
Cosmin LENGYEL ,24 aprilie 2014,01:32 nr. afisari:1593

Final de drum pentru mandatul „profesorului” la cârma echipei din Târgu-Jiu. Antrenorul care l-a înlocuit pe Grigoraş la Pandurii şi care i-a dus pe gorjeni în cupele europene a fost demis de către conducerea clubului în urma impasului în care se regăseşte echipa de pe malul Jiului de etape bune.
După un an aproape perfect, cu o prezenţă onorabilă în Europa League pentru prima participare şi un parcurs intern foarte bun, Pandurii a trăit două luni de coşmar de la reluarea campionatului, în primăvară. Gorjenii nu au mai regăsit acea poftă de goluri care le-a caracterizat jocul în perioada de „glorie”, căzând într-un blocaj al rezultatelor greu de depăşit.

Şi mai grav a fost faptul că punctele au început să se piardă în compania echipelor slabe ale campionatului, în ultimele două jocuri Pandurii contabilizând un egal şi o înfrângere în faţa unor noi promovate. Aspect ce a umplut paharul la nivelul conducerii care a decis în decursul zilei de ieri să renunţe la serviciile lui Pustai. Contractul antrenorului a fost reziliat pe cale amiabilă, fostul antrenor al Pandurilor fiind „de acord” cu soluţia găsită de conducere pentru revitalizarea vicecampioanei României.

Domnul Pustai a dorit să reziliem contractul, iar acest lucru s-a făcut pe cale amiabilă. Dânsul mai avea încă doi ani de contract, dar ne-a transmis că pentru binele echipei este mai bine să renunţe. Eu îi mulţumesc pentru tot ceea ce a realizat la Pandurii, îi doresc mult succesc în continuare şi sper ca pe viitor să mai colaborăm.
A afirmat preşedintele executiv al Pandurilor, Eugen Pîrvulescu, pentru mediafax.ro

În mandatul petrecut pe banca tehnică a formaţiei din Târgu-Jiu, Pustai a lăsat amintiri frumoase pentru suporteri, atingând apogeul grupării prin calificarea în premieră într-o cupă europeană. Deşi reprezintă un moment dificil pentru cariera sa, „profesorul” pleacă cu capul sus de la Pandurii, considerând că în aceste clipe ieşirea sa din scenă reprezintă cea mai bună soluţie.

Perioada petrecută la Pandurii a fost una extraordinară pentru cariera mea de antrenor. Nu m-am aşteptat însă să se ajungă aici. E un moment greu prin care trec, dar este normal ca în viaţa de antrenor să nu ai parte doar de lucruri bune, mai există şi momente neplăcute. Este un moment din care am ce învăţa. Aceasta a fost cea mai bună soluţie pentru echipă şi a fost luată de comun acord.
A declarat Cristi Pustai în cadrul unei conferinţe de presă, după despărţirea sa de formaţia gorjeană

Plecarea lui Pustai aduce firesc în discuţie întrebarea: cine îl va înlocui pe „profesor” la conducerea tehnică a echipei? Favorit la preluarea frâielor de antrenor pare să fie Petre Grigoraş. Tehnician ce i-a pregătit pe Panduri timp de trei ani în intervalul 2010-2013, contribuind la performanţele ulterioare ale clubului. Însă nimic nu este încă sigur, conducerea executivă, urmând să ia o decizie în acest sens astăzi.

Nu suntem hotărâţi dacă vom avea un interimar sau vom aduce un antrenor cu contract mai lung. Mâine(n.r astăzi) vom discuta ce vom face în continuare.
A menţionat Pîrvulescu

 
Curs valutar BNR - 19-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj