Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Pandurii, gata de start în Cupa Ligii
FOTBAL CUPA LIGII Gaz Metan Mediaş – Pandurii Târgu-Jiu, azi, ora 18
Pandurii intră în Cupa Ligii
Gorjenii se află la primul meci oficial al noului sezon, pe care îl vor disputa la Mediaş
Cosmin LENGYEL ,20 iulie 2014,23:17 nr. afisari:1860

Gruparea din Târgu- Jiu a sosit în acest weekend acasă, după ce şi-a încheiat şi cel de-al doilea stagiu de pregătire din această vară, desfăşurat în capitala Austriei.
La finalul unei serii promiţătoare de amicale, în care pandurii au arătat bine, a venit momentul ca elevii lui Grigoraş să îşi etaleze calităţile într-un cadru oficial, pentru prima oară în startul noului sezon. Revenirea la meciurile ce contează nu se va face însă în bilanţul Ligii I, ci în competiţia proaspăt scoasă de pe vatră de federaţie, Cupa Ligii. Această întrecere care şi-a întrerupt activitatea timp de 14 ani, după ce forul fotbalistic din România a organizat două ediţii în 1998 şi 2000, are în vedere doar echipele din primul eşalon, inclusiv cele proaspăt promovate.
Deja s-au consumat primele jocuri din competiţia amintită, din primul tur şi din faza optimilor, iar astăzi urmează să intre în scenă şi pandurii lui Grigoraş. Debutul gorjenilor în Cupa Ligii se va consemna pe stadionul din Mediaş, unde vor înfrunta prim divizionara locală, Gaz Metan, începând cu ora 18.

Va folosi Grigoraş prima linie ?

Având în vedere că formaţia din oraşul lui Brâncuşi şi-a cimentat rândurile în prima fereastră de transferuri şi urmărind evoluţia acestora din jocurile amicale, putem să ne aşteptăm la o prezenţă impunătoare în faţa medieşenilor, dacă liderul băncii tehnice va alege să alinieze cel mai solid prim 11, însă este puţin de crezut deoarece Cupa Ligii nu constituie principalul obiectiv al gorjenilor în acest an. Referitor la lotul de care dispune echipa olteană în acest moment, acesta a suferit modificări de ultimă oră în ultimele zile petrecute la Viena. Pandurii au reuşit să îl readucă înapoi pe Nistor, sub formă de împrumut pentru încă un sezon, de la formaţia franceză Evian, şi pe lângă această repatriere, trupa pregătită de Grigoraş a mai bifat o achiziţie importantă pentru compartimentul de mijloc, Mihai Răduţ, care a semnat în cele din urmă cu Pandurii, după ce revenise din postura de jucător liber de contract.

Nistor şi Răduţ, oficial la Pandurii

Mijlocaşul care a oscilat în ultimii ani între gruparea din Târgu-Jiu şi Steaua Bucureşti, a venit cu gânduri optimiste sub comanda lui Griogarş şi vrea să îşi vadă echipa pe primele locuri la finalul sezonului.

Mă bucur că am reuşit să mă întorc din nou la Pandurii, este un colectiv unde m-am simţit tot timpul bine. Sper să reuşim să revenim la performanţele de acum doi ani, când am devenit vicecampioni naţionali şi ne-am calificat în cupele europene. M-am întors cu gândul de a juca fotbal, de a ajuta această echipă cât mai mult în vederea îndeplinirii obiectivelor. Faptul că Grigoraş este antrenor a fost un factor decisiv în decizia mea de a semna cu Pandurii, este un om minunat şi m-am înţeles foarte bine cu dânsul. Pentru noul sezon îmi doresc să ajungem pe primele locuri, şi personal vreau să am evoluţii bune, să cresc de la joc la joc.
A declarat Mihai Răduţ

Venirea celor doi foşti şi actuali jucători ai Pandurilor a forţat plecarea unuia dintre transferurile realizate în această vară de oficialii gorjenilor, Silviu Pană.
Conducerea clubului a fost nevoită să facă un compromis în privinţa mijlocaşului, iar pentru a nu aglomera linia mediană ambele părţi au decis să renunţe la înţelegerea încheiată la începutul verii.

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj