Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
S-au întors acasă!
Pandurii au încheiat primul stagiu din Antalya
Începând de astăzi, echipa lui Cristi Pustai se pregăteşte pentru câteva zile la Târgu Jiu
Alin Vancea ,3 februarie 2013,22:12 nr. afisari:2247

După ce a remizat cu ruşii de la Volga Novgorod în primul joc amical din acest an, Pandurii a terminat tot la egalitate şi al doilea meci disputat în primul cantonament de la Mardan, de această dată scorul fiind unul alb, 0-0, cu macedonenii de la Horizont Turnovo. Cristi Pustai a început meciul în următoarea formulă: Mingote - Unguruşan, Viera, Rada, Cristea - Voiculeţ, Băcilă, Anton - Alaverdashvili, Matulevicius, Nicoară. În partea a doua a întâlnirii au mai jucat Lazar, Rusu, Piţian, Buleică, Lemnaru, Grigoraş, Cocină şi Paraskevas.

În ultimele zile ale primului cantonament al pandurilor din Antalya, echipa gorjeană a reuşit să parafeze şi un nou transfer, al şaselea din această iarnă. Compartimentul pe care Cristi Pustai l-a întărit este cel defensiv, gorjenii semnând cu cipriotul Christou Paraskevas.

Contractul încheiat între cele două părţi se întinde pe parcursul acestui retur, cu posibilitatea de a fi prelungit pentru încă două sezoane. Paraskevas este internaţional cipriot, jucând pentru naţională în 26 de partide. Noul fundaş al pandurilor a fost titular ultima dată în tricoul naţionalei sale în luna octombrie a anului trecut, în înfrângerea suferită de Cipru în deplasare, scor 1-2, în compania Sloveniei.

Christou Paraskevas, care a jucat în prima parte a campionatului pentru “U” Cluj, al cărei căpitan a fost în multe partide, a mai evoluat pentru AEK Larnaca, Apoel Larnaca, Omonia Nicosia şi Alki Larnaca. În tricoul pandurilor, Paraskevas a debutat în amicalul cu macedonenii de la Horizont Turnovo, cipriotul fiind introdus pe final de partidă.

În acest stagiu de pregătire, Pandurii a luat în Antalya şi doi dintre juniorii în care clubul îşi pune mari speranţe. Cocină şi Piţian au jucat bine în meciul cu macedonenii, dar au convins şi în pregătire, astfel că s-a luat decizia ca pentru ei să se găsească loc în lot şi pentru cel de-al doilea stagiu din Antalya. “Cocină şi Piţian au convins în acest prim stagiu şi şi-au câştigat dreptul de a fi prezenţi alături de prima echipă şi în al doilea stagiu pe care-l vom face în Antalya”, a declarat directorul sportiv al pandurilor, Robert Bălăeţ.

Karim, la cuţit

Finalul cantonamentului din Antalya a fost unul cu ghinion pentru francezul Karim Boutadjine. Acesta a acuzat dureri puternice în chiar ultima zi şi, în loc să ia drumul României, alături de coechipierii săi, a fost trimis de urgenţă la spital, unde a şi fost operat de apendicită. Pentru francez minivacanţa s-a transformat într-un ministagiu în spital, iar cel de-al doilea cantonament al pandurilor din Antalya rămâne doar o perioadă de refacere, Karim Boutadjine având ghinionul de a rata mare parte din pregătirea în care noul antrenor, Cristi Pustai, îşi va creiona echipa cu care va începe sezonul de primăvară.

 
Curs valutar BNR - 22-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj