Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
FOTBAL LIGA I FC Botoşani - Pandurii Tg. Jiu, duminică, ora 16.30
Pandurii au de luptat la Botoşani
Elevii lui Pustai vor căuta duminică revirimentul în nordul Moldovei
Cosmin LENGYEL ,17 aprilie 2014,23:58 nr. afisari:2041

În ultimele etape, gorjenii au prezentat un joc oscilant, instabil, trecând de la înfrângeri la victorii, şi recent la remize. Trupa lui Pustai nu a găsit traseele spre cele trei puncte în ultimul joc din campionat, cel de pe teren propriu, în compania nou-promovatei din Năvodari şi a bătut pasul pe loc.
Din cauza punctelor pierdute uşor cu Săgeata, Pandurii sunt la patru lungimi de undă de o nouă prezenţă în cupele europene, iar acest vis pare tot mai departe pentru formaţia prezidată de Mihai Prunariu. Etape în care Pandurii să poată recupera deficitul faţă de Dinamo Bucureşti şi FC Vaslui sunt destule,  însă soarta europeană a vicecampioanei României nu depinde decât de propriile rezultate, ci şi de evoluţia contracandidatelor. În acelaşi timp, cu gândul la paşii greşiţi ai adversarilor, Pandurii sunt obligaţi la un parcurs impecabil, care să înceapă din etapa imediat următoare, când gorjenii întâlnesc în deplasare FC Botoşani.

Partida este programată duminică, cu începere de la ora 16.30 şi va fi difuzată în direct de către Digisport, contând pentru etapa cu numărul 28 a Ligii I. Botoşănenii sunt la primul sezon în Liga a I de la reînfiinţarea clubului fanion al oraşului şi în partida tur au fost spulberaţi de către Pandurii, cu un neverosimil 6-1. În acest moment, formaţia amintită este clasată la mijlocul clasamentului şi a fost imbatabilă pe teren propriu în ultimele cinci partide.

Faţă de meciul din toamnă, jocul de duminică nu va fi unul deloc uşor pentru elevii lui Pustai, consemnând ultimele rezultate ale echipei moldave în propriul fief, dar şi faptul că Pandurii nu se regăsesc la aceeaşi turaţie comparativ cu forma demonstrată în prima parte a sezonului. Totuşi, gorjenii au dovedit că practică un joc mai eficient în deplasare faţă de jocurile de pe teren propriu. Probabil stilul de joc adoptat de Pustai se pliază pe tactica meciurilor de „afară”, unde în cele mai multe cazuri echipele gazdă construiesc jocul prin posesie, iar oaspeţii aşteaptă riposta pe contraatac.
Pandurii au arătat că după plecarea lui Eric, capitolul creativitate pe partea de construcţie a lipsit cu desăvârşire, iar traseele fructoase de atac pentru gorjeni au devenit benzile. În concluzie, elevii lui Pustai vor avea de tras pentru cele trei puncte la Botoşani şi nu îşi permit un nou pas greşit, în perspectiva luptei pentru locul patru.

 
Curs valutar BNR - 19-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj