Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Pandurii Tg. Jiu - FC Braşov, sâmbătă, ora 17
Meci de păstrat locul doi
O victorie cu echipa din Braşov ar însemna încă un pas important spre cupele europene
Alin VANCEA ,16 mai 2013,21:23 nr. afisari:1690

Pentru Pandurii, nu prea există alternative în meciul cu FC Braşov, chiar dacă antrenorul şi jucătorii vor să ascundă încărcătura emoţională. Cum în cadrul rundei programate la finalul săptămânii Petrolul joacă împotriva Astrei, cele două fiind la două puncte în spatele gorjenilor în clasament, aceştia au o singură variantă pentru meciul de sâmbătă: victoria.
Una care le-ar aduce o linişte relativă, mai ales în cazul unui egal n meciul dintre principalele urmăritoare. La adăpostul unor eventuale patru puncte avans, altfel se va vedea sfârşitul campionatului. Este la fel de adevărat că nu se încheie lupta pentru un loc de cupă europeană sâmbătă, dar o victorie va cântări mult.

E un joc important, din fericire suntem din nou pe locul doi, cu trei etape înainte de final. Dacă ne păstrăm liniştea, mintea limpede şi vom fi puternici, vom termina pe podium, aşa cum ne dorim. Cu victorie sâmbătă, este posibil să ne asigurăm locul patru. Campionatul nu se încheie sâmbătă, mai avem trei finale de jucat şi să obţinem maxim din fiecare joc. Doar aşa am rămas în luptă. Campionatul nu e încheiat, nu suntem calificaţi în Europa.
Crsiti Pustai

Pentru unul dintre panduri, partida cu FC Braşov are o încărcătură aparte. Este vorba despre Adrian Rusu, jucător care, pentru un sezon, a activat la formaţia de sub Tâmpa. Fundaşul de la Pandurii a fost cumpătat în declaraţii şi a apreciat formaţia la care a activat în trecut, spunând că este un meci în care concentrarea trebuie să fie maximă, pentru că Braşovul are o echipă capabilă de orice rezultat.

E un adversar foarte puternic şi foarte incomod. Au echipă omogenă, vin după nişte rezultate bune, chiar foarte bune, greu de bătut, o echipă care aleargă, care munceşte şi ne va fi foarte greu, dar sper ca noi să fim echipa mai puternică, mai norocoasă şi să fim victorioşi la final.
Rusu

În altă ordine de idei, pentru meciul cu FC Braşov, Cristi Pustai nu poate conta pe Marian Pleaşcă şi Călin Cristea, din cauza unor probleme medicale. Cei doi se alătură lui Predescu, mijlocaşul gorjenilor accidentându-se în meciul cu Gloria Bistriţa.

Probleme serioase la Braşov

Când vine vorba despre echipa din Braşov, lucrurile stau cât se poate de rău. Ieri, jucătorii au refuzat să participe la antrenamentul programat dimineaţă, din cauza restanţelor salariale. Cum nimeni din conducerea clubului nu a venit să discute cu jucătorii, antrenorul Adrian Szabo a anulat şedinţa de pregătire. Dacă până astăzi la prânz nu se rezolvă problemele măcar în parte, jucătorii au spus că nu vor face deplasarea pentru meciul cu Pandurii. Pentru partida cu gorjenii, Szabo nu va putea conta pe serviciile lui Cristi Ionescu, suspendat, iar mijlocaşul Nuno Viveiros este accidentat şi nu s-a antrenat în ultimele zile. Fotbaliştii Nuno Viveiros, Cristi Munteanu şi Cristi Ionescu au fost trimişi la echipa a doua a FC Braşov, pe o perioadă nedeterminată, ei fiind consideraţi de conducerea clubului capii grevei de joi dimineaţă.

Nu putem fi de acord cu un asemenea comportament înaintea unui meci foarte important. Dacă erau nemulţumiţi, jucătorii puteau acţiona pe cale legală şi puteau înainta memorii. Jucătorii care nu doresc să facă deplasarea la Târgu Jiu pot rămâne la Braşov, nu e nicio problemă, însă nu cred că se va întâmpla aşa ceva. Am decis ca Viveiros, Cristi Munteanu şi Cristi Ionescu să meargă la echipa a doua şi ne gândim serios la ce jucători le vom mai prelungi contractele. Dacă ei cred că aşa se rezolvă problemele, se înşală amarnic. S-au plătit peste 600.000 de euro ca FC Braşov să primească licenţa şi nu este uşor în aceasta perioadă extrem de dificilă.
Directorul general Constantin Zotta

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj