Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
ATLETISM Campionatul European indoor
Marian Oprea sare la Praga: „Obiectivul va fi o clasare în finală”
„Struţul” nu se gândeşte la podiumul european în sală, neavând o evoluţie foarte bună în sezonul naţional indoor
Cosmin LENGYEL-IONESCU ,5 martie 2015,00:04 nr. afisari:2263

Atleţii români au plecat, ieri dimineaţă, către Praga, capitala Cehiei, acolo unde, în perioada 5-8 martie, se va desfăşura Campionatul European indoor. Delegaţia tricoloră numără 17 sportivi, printre care se află şi atletul de la CSM Craiova, Marian Oprea. „Struţul” va intra în concurs în reuniunea de vineri dimineaţă, participând în proba de triplusalt. Anul acesta, în sezonul naţional de sală, Oprea s-a impus cu un rezultat mai modest, ceea ce îl determină pe sportiv să nu aspire la o performanţă mare la Praga, ci să gândească mai precaut. Atletul originar din Piteşti a sărit la finala campionatului naţional indoor, pentru medalia de aur, 16, 47 metri.

Totul a decurs bine în pregătire, nu am întâmpinat probleme, dar ţinând cont de rezultatul modest de la finala naţionalelor indoor nu am mari aspiraţii pentru europene, mai ales că iniţial nu aveam în program un obiectiv la concursul de la Praga. Acum, că va trebui să particip, voi aborda cu seriozitate competiţia şi sper la o prezenţă în finală. Cam ăsta este obiectivul, să trec de calificări şi după aceea, desigur, să am o evoluţie bună în finală.
A declarat Marian Oprea

„Struţul” nu a dorit să comenteze şi posibilităţile colegilor lui de a lua medalii, dar speră ca toţi atleţii români care vor concura la Praga să aibă o clasare superioară.

Nu stă în puterile mele să comentez ce vor face colegii mei, dar sper ca toţi să aibă parte de o competiţie bună, să îşi îndeplinească obiectivele.
A spus Oprea

Următoarea competiţie cu „greutate”, în vară

După competiţia de la Praga, pentru triplusaltistul legitimat la clubul craiovean va urma pregătirea pentru sezonul de aer liber, la care „Struţul” are un obiectiv pentru Campionatul Mondial de la Beijing, din luna august a anului în curs.

Nu vor mai fi competiţii pentru sezonul de sală şi voi începe pregătirea pentru sezonul de aer liber. Vor fi competiţiile naţionale, poate şi alte competiţii internaţionale la care voi participa, dar cel mai important şi pentru care mă voi pregăti în mod special va fi Campionatul Mondial de la Beijing, din vară. Îmi doresc să nu am probleme în pregătire şi un obiectiv propriu-zis pentru competiţie va fi tot o calificare în finală şi o evoluţie bună.
A încheiat „Struţul”

România va mai fi reprezentată la Praga de următorii: Bianca Răzor, Adelina Pastor (ambele la 400 m), Claudia Bobocea (3.000 m), Daniela Stanciu (înălţime), Alina Rotaru, Florentina Marincu (ambele la lungime), Cristina Bujin, Elena Panţuroiu, Cristina Sandu (toate la triplusalt), Florina Pierdevară (3.000 m), Cătălin Cîmpeanu (60 m), Mihai Donisan (înăl?ime), Sergiu Caciureac, Valentin Toboc (ambii la lungime), Alexandru Baciu (triplusalt), Andrei Gag (greutate).

 
Curs valutar BNR - 17-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj