Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Liga I, Pandurii Tg. Jiu S-a parafat şi în acte «divorţul»
Grigoraş a plecat, vine fiul generalului?
Alin PEPTAN ,17 ianuarie 2013,21:56 nr. afisari:1569

De joia aceasta, este şi oficial: era Grigoraş la Pandurii, una dintre cele mai reuşite ale clubului din Tg. Jiu, s-a terminat, odată cu încetarea contractului tehnicianului. Despărţirea s-a produs cu acordul ambelor părţi, după două zile în care se mai spera chiar la un miracol al revenirii asupra deciziei antrenorului de a părăsi formaţia gorjeană. Cum nimic nu s-a schimbat, tehnicianul moldovean a ajuns deja acasă, iar oficialii clubului Pandurii sunt liberi să instaleze noul antrenor. Din păcate, această ultimă problemă rămâne încă nerezolvată, în ciuda variantelor care se înmulţesc pe zi ce trece.   


Odată cu parafarea oficială a despărţirii de Pandurii Tg. Jiu, Petre Grigoraş şi-a fixat deja un prim “obiectiv”, acela de a-şi prelungi vacanţa de iarnă, pentru a-şi reîncărca bateriile. Deşi se află în vederile câtorva echipe din Liga I, Grig mărturiseşte că va încerca să stea departe de fotbal pentru o bună perioadă.

În acest moment, pot să spun că Pandurii este un capitol încheiat pentru mine şi din punct de vedere oficial. Am reziliat contractul în mod amiabil, cu acordul ambelor părţi, iar fosta mea echipă poate să îşi găsească acum un alt antrenor. Oricine ar fi el, îi doresc multă baftă! Sper să continue proiectul început de mine şi să aducă Pandurii în cupele europene, un obiectiv dificil, dar realizabil. Mie mi-a fost foarte greu să iau această decizie, dar poate că a venit timpul unei schimbări şi pentru Pandurii, şi pentru mine. Mă repet, am ajuns să iau această decizie doar pentru binele echipei. Pentru mine, este foarte important acum să reuşesc să-mi reîncarc bateriile, să-mi revin...  Timp de vreo două luni am să încerc să stau acasă, departe de fotbal.
Petre Grigoraş

Deşi nu a vrut să ofere prea multe explicaţii legate de despărţirea sa de Pandurii, Petre Grigoraş admite faptul că “cineva” a avut o anumită vină, numai că, în opinia lui Grig, circumstanţele care au dus la “divorţul” său de Pandurii au venit în urma unei “culpe comune”.

 

Ultimul an a reprezentat o încărcătură aparte în cariera mea. Şi mie îmi reproşez anumite lucruri sau decizii, aşa cum şi celor din conducere. De aceea nu cred că există o singură culpă, fiecare a avut partea lui de vină pentru situaţia la care s-a ajuns. Dar, din toată această experienţă, trebuie să luăm doar partea bună, pozitivă, şi să încercăm să ne aducem aminte şi să apreciem ceea ce s-a realizat, pentru că asta e cel mai important, Pandurii a ajuns o echipă respectată în fotbalul românesc, şi prin rezultate, dar şi prin prisma jocului prestat.

Crede fostul tehnician al echipei gorjene

O revenire la Pandurii? Deloc imposibilă!  

Aflat deja departe, în acest moment, de Tg. Jiu, Petre Grigoraş nu ascunde deloc faptul că, într-o bună zi, s-ar putea reîntoarce la Pandurii. Tehnicianul moldovean este convins că va fi la fel de bine primit de către gorjeni.

 

În viaţă şi mai ales în fotbal, nu e bine să spui niciodată niciodată, aşa că este posibil orice, chiar o posibilă reîntoarcere a mea la Pandurii într-un anumit moment. De această echipă mă leagă multe amintiri plăcute, ar fi o onoare pentru mine ca, într-o bună zi, să mă reîntorc la Târgu Jiu. Sunt convins că multă lume de acolo mă va primi la fel de bine cum am fost primit încă de la bun început. Sentimentul este reciproc. Acel regret care mă încearcă acum sper să se transforme într-o bucurie de fiecare dată când voi reveni la Târgu Jiu. Până atunci, sper ca Pandurii să-şi continue drumul performanţei.

Mărturiseşte Grigoraş

-----
Posibil înlocuitor

Fiul generalului, favoritul lui Grig 

Odată cu dispariţia de pe banca pandurilor a lui Petre Grigoraş, lista cu numele posibililor succesori pare să devină pe zi ce trece din ce în ce mai mare, la fel ca şi zvonurile vehiculate de chibiţi, printre favoriţi fiind Ioan Andone şi Gigi Mulţescu. Acum însă, din câte se pare (şi dacă ne luăm după unele surse din cadrul Clubului Pandurii Tg. Jiu), două nume noi au apărut pe listă: Edi Iordănescu şi Vivi Răchită. Extrem de interesant este faptul că doar unul dintre ultimii cei doi este văzut de Grigoraş ca fiind “o soluţie viabilă” la Pandurii. Fostul antrenor al echipei gorjene este dispus să meargă pe mâna fiului generalului.

După părerea mea, Edi Iordănescu ar reprezenta o soluţie viabilă pentru Pandurii. Poate fi o variantă interesantă, mai ales dacă se vrea un nou început, dar şi o continuare a performanţei. Edi, chiar dacă este un antrenor tânăr, a dovedit că are calităţi. Sper ca experienţa de la Pandurii să-i fie de bun augur! Sunt convins că îşi doreşte şi el o provocare de acest nivel, sunt convins că are îndrăzneala şi resursele necesare să continue munca începută de mine. Dacă el va fi noul antrenor, chiar îi doresc multă baftă. Sper ca băieţii să fie şi ei alături de el şi să îşi înţeleagă statutul de fotbalişti profesionişti, să încerce să realizeze împreună obiectivul vizat.
Petre Grigoraş

Cel care îl va înlocui pe antrenorul moldovean va consemna cel de-al doisprezecelea mandat al grupării gorjene în prima ligă de fotbal a României.   

 
Curs valutar BNR - 24-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj