Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Pustai nu plânge deloc după Maxim
«Ca să produci jucători, trebuie să faci performanţă»
Antrenorul Cristi Pustai pune tot răul spre bine atunci când vine vorba despre pierderea lui Maxim
Alin PEPTAN ,10 februarie 2013,22:05 nr. afisari:2181

Cea mai importantă “mutare” efectuată de Pandurii în istoria sa este, bineînţeles, cea a mijlocaşului Alexandru Maxim, transferat în această iarnă în Germania, la VfB Stuttgart. Deşi plecarea lui Maxim a lăsat un gol mare în echipa de fotbal gorjeană, tehnicianul Cristi Pustai preferă să vadă doar partea bună a lucrurilor.

E o echipă tânără, cu potenţial, probabil la anul se vor transfera alţii. Din punct de vedere al lotului, majoritatea echipelor schimbă jucători. E lăudabil că de la acest club s-au făcut transferuri spre mai bine. Nu ştiu ce echipe au mai dat jucători în Bundesliga. Să vedem partea pozitivă. Asta e menirea unui club, să producă jucători, iar de trei ani încoace se produc jucători. Ca să produci jucători, trebuie să faci performanţă. Sper să atingem performanţa, iar la final să se mai vândă un jucător. Vânzarea unui jucător e o afacere, sunt trei părţi, iar dacă toată lumea e mulţumită, e bine. Cu Maxim a fost o afacere bună.
Noul antrenor al pandurilor

 

În legătură cu modul în care va reuşi să umple golul lăsat de plecarea lui Maxim, Pustai evită să dea un nume şi spune că doar jocurile oficiale vor spune cine va fi urmaşul actualului jucător al şvabilor:

E prematur să vorbim dacă avem soluţia pentru înlocuirea lui Maxim. Vor vorbi jucătorii, în timpul campionatului. Atunci se face evaluarea corectă. Acum este o perioadă de pregătire.


Ajuns în România chiar la recomandarea lui Adi Mutu, atacantul lui Ajaccio, David Gigliotti, nu a semnat deocamdată contractul cu Pandurii. O va face însă în aceste zile, imediat ce actele sale vor veni din Franţa şi vor atesta că este jucător liber de contract. Oficialii clubului gorjean au informat că fotbalistul se află deja alături de echipă, în Antalya, iar totul va fi rezolvat în câteva ore.

Aşteptăm actele din partea clubului Ajaccio, care vor ajunge astăzi, cel târziu mâine. Ne-am înţeles cu jucătorul şi agentul acestuia, iar în cantonament vom perfecta contractual.
Eugen Pârvulescu, preşedintele executiv al pandurilor  

Odată cu parafarea contractului, francezul David Gigliotti îşi va avea garantată şederea în România cel puţin până la vară, iar, dacă va convinge prin jocul său, se va activa o opţiune de prelungire pe încă doi ani. Antrenorul Cristi Pustai l-a putut vedea în Antalya pe noul său jucător abia de sâmbătă, atunci când tehnicianul a sosit în cantonamentul pandurilor din Turcia (fiind învoit câteva zile, din cauza unui deces în familie).

 
Curs valutar BNR - 20-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj