Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
FOTBAL LIGA I Pandurii Târgu-Jiu – Velez Mostar 3-1(2-0)
Au spart gheaţa în Austria
Pandurii s-au impus vineri în al doilea amical susţinut la Viena
Cosmin LENGYEL ,13 iulie 2014,23:31 nr. afisari:1624

Elevii lui Grigoraş au început să tureze motoroale în cantonamentul din capitala Austriei. Dacă în primul stagiu de pregătire, desfăşurat la Sibiu, şedinţele s-au bazat pe dezvoltarea capacităţilor fizice, cel susţinut la Viena este dedicat detaliilor de natură tehnico-tactică, pentru „finisarea” primului 11 fiind disputate mai multe meciuri amicale.

Seria jocurilor de pregătire a început de săptămâna trecută, în prima partidă gorjenii întâlnind gruparea maghiară Spartacus, cu care a remizat alb. Vineri, în al doilea amical, elevii lui Grigoraş au avut o prezenţă mult mai impunătoare pe gazon, în ciuda condiţiilor meteo aspre.
Pandurii au învins echipa bosniacă Velez Mostar, la două goluri diferenţă, prin reuşitele lui Breeveld(24), Răduţ(44) şi Şendroiu(62).
Bosniacii au redus din ecart pe sfârşitul partidei, însă insuficient pentru a schimba soarta jocului. Grigoraş a rulat toţi jucătorii pe parcursul meciului de vineri, folosind două echipe diferite pentru fiecare repriză.

Astfel, în prima parte gorjenii au evoluat prin: Stanca - Pleaşcă, Erico, Christou, Momcilovic - Breeveld, Anton (cpt.), Răduţ – Shalaj, Matulevicius, Nicoară. După pauză, Grigoraş a schimbat liniile, iar pe gazon au fost introduşi: Mingote - Unguruşan (cpt.), Pîrvulescu, Negrescu, Ciucur - Pană, Elton - A. Predescu, Buleică, Şendroiu - M. Roman.

Anton: «Creştem de la un joc la altul»

Căpitanul formaţiei prezentate de Pandurii în prima repriză, Paul Anton, consideră că echipa sa a înregistrat un progres faţă de primul amical disputat în Austria, având un răspuns bun la cerinţele lui Grigoraş.

A fost un test reuşit chiar dacă vremea ne-a pus puţine probleme, eu zic că ne-a ieşit jocul. Am reuşit, pe lângă golurile marcate, să ne mai creăm 2-3 situaţii de gol, am avut şi o posesie bună, progresivă, şi per total cred că a fost un test reuşit. Pe lângă ploaia care a căzut, a bătut şi un vânt care ne-a pus puţine probleme însă eu nu cred că ne-a încurcat foarte mult, am reuşit să ne facem jocul şi asta era cel mai important. Eu cred că putem spune că am crescut de la primul joc la al doilea deşi nu cred că acesta a fost obiectivul domnului profesor, dânsul a lucrat cu noi în perioada aceasta şi fizic, nu cred că a urmărit lucrul ăsta. Însă eu zic că am răspuns bine şi am şi crescut de la un joc la altul.
A declarat Paul Anton, după victoria cu Velez, conform site-ului oficial al clubului gorjean

Ieri seară, după închiderea ediţiei, Pandurii au disputat şi cel de-al treilea amical din cantonamentul austriac, împotriva echipei maghiare Pecsi MFC.

 
Curs valutar BNR - 19-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj