Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Un craiovean a triumfat la Napoli
Craioveanul Vlad Popescu a reuşit să obţină două medalii la Campionatul European de Karate Tradiţional, care s-a desfăşurat recent la Napoli
Flaviu Dincă ,9 aprilie 2015,00:04 nr. afisari:2249

Sportivul Vlad Popescu şi-a respectat blazonul la europenele din acest an de la Napoli, obţinând o medalie de aur şi una de argint la categoria tineret. Chiar dacă este legitimat la Olimpia Bucureşti, karateka se pregăteşte în Bănie alături de antrenorul Oliver Dobre, de la CS “Centura Neagră” Craiova.
Vlad Popescu practică acest sport de la vârsta de cinci ani şi jumătate, prima dată fiind legitimat la CS “Centura Neagră” Craiova.

Acest sport reprezintă pentru mine un mod de viaţă. Mi-a plăcut din prima clipă în care am venit la antrenamente.
A rememorat Vlad Popescu începuturile în karate

Revenind la ultima competiţie, acesta se aştepta să fie greu, însă datorită muncii şi a talentului său a reuşit să se impună.

A fost complicat, a fost greu, au participat 25 de ţări participante. La fecare probă au fost în jur de 30 de sportivi. Am participat la tineret şi am luat medalia de aur şi de argint la kata individual şi la fuku-go. La kata am avut 12 meciuri pentru a ajunge în finala, pe care am şi câştigat-o, iar la fuku-go tot pe acolo, 10-12 meciuri. Era sistem piramidal, din 50 de sportivi rămâneau jumătate şi tot aşa până se ajungea în finală. Am fost mai bun decât ei, chiar dacă erau campioni europeni sau mondiali. Şi eu fiind campion mondial în 2013, mi-am dovedit încă o dată valoarea.
A afirmat Vlad Popescu

Alţi doi craioveni medaliaţi

În afara acestui sportiv, la Napoli au mai participat doi craioveni. Andreea Iacob, junior, a concurat la mai multe probe: la kata-individual, unde a obţinut medalia de bronz, la fuku-go, unde a luat argintul, la kumite-individual – tot argint şi la kumite-echipe - aur.
Antrenorul lui Vlad, Oliver Dobre a participat la seniori, adjudecându-şi medaliile: bronz la kumite individual, bronz la fuku-go, iar la kumite-echipe - aur.
Vlad Popescu s-a transferat la Olimpia Bucureşti datorită faptului că a ales să urmeze o facultate din capitală.

Sunt la Facultatea de Sport din Bucureşti şi pentru mine toată viaţa a fost o îmbinare între competiţii, antrenamente şi şcoală. Pentru a obţine aceste rezultate ne pregătim intens, cu câte trei antrenamente pe săptămână, a câte două ore fiecare antrenament.
A mai punctat Vlad Popescu

Până la finalul anului va mai avea două competiţii importante, însă acestea vor fi în lunile octombrie-noiembrie.

În acest an voi mai participa la Campionatul Mondial, în Rusia, la Soci, şi la un alt Campionat European, în Franţa, la Paris. Sper să ne întoarcem victorioşi, să fim la fel de buni ca acum, dacă nu chiar mai buni.
A încheiat tânărul de 20 de ani, într-o notă optimistă

 
Curs valutar BNR - 16-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj