Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Larisa Poteraş(stânga) şi Alexandra Ţacu(mijloc), alături de profesorul Nicuşor Bugiulescu(dreapta), în faţa avizierului unde au fost afişate rezultatele de la olimpiadă
SPECIAL
Teoria sportului, materia care creşte olimpici la Trişcu
Larisa Poteraş şi Alexandra Ţacu, eleve la LPS „Petrache Trişcu”, au obţinut noi premii la olimpiada naţională de Pregătire Sportivă Teoretică
Cosmin LENGYEL-IONESCU ,10 aprilie 2015,00:14 nr. afisari:2670

Liceul cu profil sportiv din Craiova, pe lângă performanţele remarcabile obţinute la diferite ramuri sportive, obţine an de an şi rezultate foarte bune la olimpiada naţională de PST(Pregătire Sportivă Teoretică). Tradiţia a fost continuată şi în acest an, iar două dintre reprezentantele Craiovei la faza naţională a olimpiadei menţionate, organizată la Oneşti, între 7 şi 9 aprilie, au avut lucrări premiate. Larisa Poteraş, pregătită de Nicuşor Bugiulescu, a ocupat primul loc la clasa a XII-a, cu 98 de puncte, fiind prima ei prezenţă pe podium la faza naţională, după ce în anii trecuţi a obţinut doar menţiuni.

Este un premiu foarte important pentru mine şi sunt fericită că în cele din urmă am reuşit să urc pe podium. Senzaţia este alta acum, faţă de anii trecuţi când am obţinut menţiuni, sunt mult mai bucuroasă şi entuziasmată, mai ales pentru că în spatele acestui rezultat se află multe ore de învăţat. Subiectele au fost destul de dificile, am avut mult de scris, dar am fost bine pregătită şi nu mi-au pus probleme. Este ultimul meu an de liceu şi acum mă voi pregăti pentru bacalaureat, pe care sper să îl iau cu o notă mare.
A declarat Larisa Poteraş

La clasa a XI-a, Alexandra Ţacu, pregătită de Mădălina Mincu, a obţinut premiul II, cu 95 de puncte, pentru ea fiind a treia distincţie la faza naţională, după ce în anii precedenţi şi-a trecut în cont încă un premiu II (cls. a X-a) şi un premiu III (cls. a IX-a).

Sunt foarte fericită că am reuşit şi în acest an să obţin un premiu. Mi-aş fi dorit mult să câştig anul acesta, să am pachetul complet, dar sunt foarte mulţumită şi de premiul II. Datorită experienţei acumulate la celelalte participări, subiectele nu m-au surprins, nu au fost, însă, nici uşoare, dar nici foarte grele. Eu consider că m-am descurcat bine, deşi cred că aş fi putut obţine o notă mai mare dacă eram puţin mai atentă la anumite puncte. Într-un final, este un rezultat pe care mi l-am dorit şi pentru care am muncit mult. La anul cu siguranţă că voi participa din nou, chiar dacă voi avea de învăţat şi pentru bacalaureat, şi sper să obţin primul loc.
A spus Alexandra Ţacu

Ambele sunt eleve la LPS „Petrache Trişcu” Craiova şi ambele practică scrima. Alături de cele două, la Oneşti, Craiova a mai fost reprezentată de către Miruna Paraschiv(cls. a IX-a – LPS „Petrache Trişcu”) şi Gabriela Brezoi(cls. a X-a – CN „Nicolae Titulescu”), însă ele n-au reuşit să obţină vreun premiu. Delegaţia craioveană a fost însoţită de către profesorul Nicuşor Bugiulescu, cel care, cum am amintit şi mai devreme, a pregătit-o pe Larisa Poteraş.

Conducerea şcolii, încântată de rezultatele de la Oneşti

Dacă ne-am obişnuit cu premiile la fază naţională a acestei olimpiade, şi cele de anul acesta sunt rezultate normale pentru noi, glumind puţin.  Trecând peste, sunt nişte rezultate deosebite, acest lucru nu poate decât să ne bucure şi ne mândrim cu asta, pentru că ne păstrăm renumele în această competiţie naţională de teorie. Dovedim, încă odată, că la şcoala noastră nu se face doar sport, se învaţă şi carte.
A declarat Geri Mitroi, directorul LPS „Petrache Trişcu” Craiova

 
Curs valutar BNR - 17-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj