Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Echipa de junioare a LPS „Petrache Trişcu” (dreapta) s-a impus atât la tineret, cât şi la juniori, iar formaţia de tineret a CSM Craiova(stânga) a ocupat locul secund
ATLETISM Campionatul Naţional de Semimaraton(S, T, J1)
Şapte medalii pentru Craiova şi o organizare fără cusur
Capacitatea organizatorică a Craiovei nu a dezamăgit nici de această dată, iar competiţia naţională de semimaraton, susţinută sâmbătă în Bănie, s-a desfăşurat într-un mod profesionist
Cosmin LENGYEL-IONESCU ,6 aprilie 2015,00:00 nr. afisari:1457

O nouă competiţie de nivel naţional, care a reunit în Bănie 80 de sportivi de la 27 de cluburi din ţară, s-a consumat în organizarea impecabilă a CSM Craiova, alături de DJTS Dolj, LPS „Petrache Trişcu” Craiova, CSU Craiova, Primăria Craiova, RAADPFL Craiova, Sala Polivalentă Craiova. Sâmbătă dimineaţa, pe un traseu definit pe ruta Polivalentă – Bd. Ştirbei Vodă – Parcul Tineretului(inclusiv în incintă), alergătorii de cursă lungă s-au întrecut pentru una dintre medaliile naţionale puse la bătaie de Campionatul Naţional de Semimaraton din Craiova, rezervat seniorilor, tineretului şi juniorilor I.

Deşi au avut de înfruntat o vreme capricioasă, referindu-ne în special la vântul, totuşi mai domol ca în zilele trecute, ce a acaparat Bănia în această perioadă, sportivii au alergat cu „poftă” şi au oferit un spectacol atletic. Participanţii au avut de străbătut de trei ori traseul menţionat anterior, alergându-se în total cei 21 kilometri şi câţiva metri, care însumează distanţa unui semimaraton. La finalul curselor, concurenţii au putut beneficia de un masaj din partea specialiştilor kinetoterapeuţi de la Prokinetic Craiova, conduşi de Alin Burileanu, care au fost alături de organizatorii competiţiei.

La general, câştigătorul cursei masculine a fost Nicolae Soare (Ştiinţa Bacău) cu un timp de 1 oră, 5 minute şi 11 secunde, adversar al maratonistului craiovean Marius Ionescu, care a lipsit de la acest concurs pregătindu-se pentru maratonul de la Dusseldorf, de pe 26 aprilie, unde va încerca să realizeze baremul olimpic, în timp ce în cursa feminină s-a impus Paula Todoran (CSM Zalău), cu un timp de 1 oră, 16 minute şi 40 de secunde.

Trei titluri pentru LPS Craiova

Craiova a reuşit să obţină medalii doar la categoriile feminine, prin reprezentantele CSM Craiova şi LPS „Petrache Trişcu” Craiova.
Primul club, cel care a fost şi organizatorul principal, şi-a adjudecat două distincţii la echipe, una de bronz la senioare prin echipa formată din Moagă Elena, Prunduş Mihaela, Popescu Mihaela şi Roşca Andreea, şi una de argint la tineret prin echipa formată din Băţilă Alina, Pârvu Corina, Arvatu Adriana şi Manolache Liliana. LPS „Petrache Trişcu” şi-a trecut în cont cinci medalii, trei de aur, una de argint şi una de bronz.
Cea mai remarcată sportivă de la liceul craiovean a fost Daniela Bogdan, care a urcat de patru ori pe podium, câte două prezenţe la individual şi la echipe. Atleta pregătită de Adi Tudor s-a impus la categoria juniori I, cucerind titlul naţional, şi a ocupat poziţia secundă la tineret, în timp ce în întrecerea echipelor ea a făcut parte din formaţia LPS Craiova alături de Maria Cioveie, Cătălina Chircă şi Andreea Zamfir.
Fetele au urcat de două ori pe prima treaptă a podiumului, la tineret şi la juniori I, aducând încă două titluri naţionale în vistieria liceului craiovean. Încă o medalie de bronz pentru LPS a fost obţinută de Maria Cioveie(juniori I).

Sunt foarte mulţumită de prestaţia mea, mai ales că m-am pregătit special pentru această competiţie. Vântul ne-a încurcat puţin, dar am avut vânt doar la dus, la întors nu a mai fost şi a fost bine. Mă bucur că am reuşit să obţin patru medalii, în faţa prietenilor, familiei, susţinerea lor m-a motivat.
Daniela Bogdan

Organizarea, lăudată şi de federaţie

Directorul CSM Craiova, Sorin Manda, este de părere că totul a decurs fără probleme în privinţa organizării, deşi a fost o competiţie care a impus măsuri organizatorice speciale, fiind astfel mai dificil de susţinut.

Cred că ne-am descurcat foarte bine din punct de vedere organizatoric, a fost destul de dificil să organizăm, având în vedere că de multă vreme la Craiova nu s-a mai organizat o asemenea competiţie naţională. Nu a fost greu să închidem circulaţia pentru că am avut suportul Primăriei şi forţelor de ordine locale, ţin să le mulţumesc pe această cale.
A declarat Sorin Manda

În privinţa rezultatelor obţinute de craioveni, ca de fiecare dată atletismul craiovean este unul serios, aduce medalii de peste tot din ţară şi era păcat ca în faţa propriilor suporteri, a familiilor, a prietenilor atleţii din Bănie să nu urce pe podium. Am pus ochii pe câţiva sportivi, noi tot timpul încercăm să aducem cei mai buni sportivi din ţară să concureze şi pentru clubul nostru, pentru Craiova, şi vom negocia în perioada următoare cu ei, să vedem ce reuşim să mai legitimăm.
A mai spus directorul CSM Craiova

Desfăşurarea excelentă a competiţie a fost remarcată şi de responasabilul din partea FRA, Nicolae Curta, care a lăudat organizatorii pentru profesionalismul de care au dat dovadă.  

Craiova are tradiţie în organizarea unor asemenea competiţii şi anul ăsta eu zic că s-a descurcat foarte bine, ca întotdeauna. Federaţia a beneficiat tot timpul de sprijinul craiovenilor, atât de la direcţia de sport, clubul sportiv municipal, Primărie, toţi au fost alături de noi. Partea proastă este că din păcate numărul concurenţilor se subţiază de la un an la altul. Să sperăm că la viitoarele ediţii vom avea mai mulţi participanţi.
A declarat Nicolae Curta

 
Curs valutar BNR - 18-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj