Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Cleonia Rîciu (stânga) a obţinut o nouă medalie naţională, după cea din cadrul întrecerii de tineret, de la Oradea
JUDO Campionatul Naţional U21
Cinci medalii de bronz şi una de argint, la Baia-Mare
Judoka craioveni au avut prestaţii bune în weekend
Cosmin LENGYEL-IONESCU ,24 martie 2015,00:04 nr. afisari:1599

Sâmbătă şi duminică, la Baia Mare, Campionatul Naţional de Judo U21 şi-a cunoscut medaliaţii din acest an. Printre cei care au urcat pe podium s-au aflat şi şase sportivi din Bănie, cinci de la CSU Craiova şi unul de la CSM Craiova. De la primul club, Theodora Bleaju(48 kg) a fost cea care a obţinut medalia de argint, în timp ce Tania Ene(44 kg), Cleonia Rîciu(57 kg), Floriana Văcaru(70 kg) şi Eusebio Dragotescu(55 kg) şi-au trecut în cont medalii de bronz. Din partea CSM Craiova, Nicoleta Veghea a obţinut medalia de bronz în limitele categoriei 78 kg.

Pe lângă performanţele amintite, alţi trei judoka craioveni s-au remarcat printre finalişti, însă n-au reuşit să se întoarcă cu o distincţie, fiind vorba despre Andreea Ciurezu(78 kg; LPS-CSM Craiova), Delia Ciobanu(70 kg; CSM Craiova) şi Mădălin Dragomir(81 kg – LPS-CSM Craiova), care au ocupat locul cinci. Judoul craiovean a avut un program încărcat în ultima lună şi va avea în continuare. Rezultate importante au fost obţinute de judoka craioveni şi la Campionatul Naţional de Tineret(U23) de la Oradea, din urmă cu două săptămâni, unde delegaţia din Bănie a adunat un total de cinci medalii, dintre care una de argint prin Amalia Doană(48 kg – CSU Craiova) şi patru de bronz, prin Cleonia Rîciu(57 kg – CSU Craiova), Augustin Bălan(60 kg – CSU Craiova), Nicoleta Veghea(78 kg – CSM Craiova), Floriana Văcaru(70 kg – CSU Craiova). Tot la această competiţie, Andreea Ciurezu(48 kg – LPS-CSM Craiova), Ana-Maria Stoian(78 kg – LPS-CSM Craiova) şi Theodora Bleaju(48 kg – CSU Craiova) s-au clasat pe locul cinci. Toţi cei menţionaţi anterior sunt pregătiţi de Mihai Voinea şi Adrian Nicola.

Sunt rezultate bune pentru noi, cele de la Baia Mare, deşi cred că puteam să facem mai mult. Câteva dintre medaliile de bronz puteau să fie argint, iar la fel, unul dintre locurile cinci ar fi putut fi un bronz. Întotdeauna e loc de mai bine. Am avut mult de muncă în această lună, pentru că a fost şi campionatul naţional de tineret de la Oradea, unde am obţinut alte cinci medalii, am avut calificările pentru campionatul şcolar care va urma peste două săptămâni şi unde dorim să obţinem din nou primul loc în clasamentul general, iar acum am avut acest campionat la U21. În continuare vom avea finala naţională de U16, la sfârşitul săptămânii, după care o Cupă Europeană la Teplice. Sperăm ca la toate să facem faţă cu brio şi să urcăm pe cât posibil pe podium.
A declarat Mihai Voinea

 
Curs valutar BNR - 18-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj