Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Marius Ionescu (albastru) ş Andrei Ştefana (portocaliu) au fost puşi la muncă de traseul dificil de la Alba Iulia, însă amândoi au reuşit să încheie cursele pe poziţii fruntaşe
ATLETISM
Cetatea Alba Iulia, cucerită de craioveni
Atleţii din Bănie au fost fruntaşi la Alba Iulia City Race 2015
Cosmin LENGYEL-IONESCU ,17 martie 2015,00:18 nr. afisari:1460

Devenită tradiţională, competiţia de cros şi semimaraton desfăşurată la Alba Iulia a reprezentat de fiecare dată un prilej bun de pregătire şi testare pentru atleţii de cursă lungă craioveni. În acest an, patru sportivi de la CSM Craiova şi unul de la CSU Craiova au alergat la cursa organizată de oraşul Alba-Iulia, sâmbătă, care a fost împărţită ca în fiecare an într-o probă de cros(10 km), una de semimaraton(21 km) şi una rezervată copiilor, alergându-se pe teren variat.

Participarea a fost liberă, iar premiile au fost acordate pe categorii de vârstă, dar s-a alcătuit şi un clasament la general. Cunoscutul maratonist Marius Ionescu s-a verificat ultima oară înainte de maratonul de la Dusseldorf, unde va încerca să confirme baremul mondial şi olimpic, participând la întrecerea de semimaraton. „Piciul” a încheiat cursa pe poziţia secundă, atât la categoria M22-35, cât şi la general, cu un timp de 1:19.05 h.

A fost o competiţie mai mult de pregătire pentru mine, nu aveam un obiectiv pentru cursa de la Alba Iulia, dar am zis să alerg pentru că tot timpul m-am simţit bine aici şi am participat cu drag la această acţiune interesantă organizată de oraşul Alba Iulia. Traseul a fost mai greu decât mă aşteptam, a contat faptul că a plouat înainte de cursă, terenul a devenit mai moale. Porţiunea de pădure a fost iarăşi mai dificilă, dar în cele din urmă am trecut cu bine peste toate şi consider că a fost o întrecere bună de pregătire. Acum aşteptăm maratonul de la Dusseldorf, unde sper să confirm baremul pentru Jocurile Olimpice de la Rio.
A declarat Marius Ionescu

Alături de Marius Ionescu, de la CSM Craiova, au mai alergat Marius Buşcă, Andrei Ştefana şi Mihaela Popescu. „Veteranul” Buşcă a ocupat prima treaptă a podiumului la categoria M35-50, iar la general a venit pe locul şase, în cadrul probei de cros, în timp ce Ştefana a câştigat întrecerea de cros atât la categoria M22-35, cât şi la general. În clasamentul feminin pentru semimaraton, Mihaela Popescu s-a clasat pe locul şase(F22-35) şi pe locul nouă în clasamentul general. Ionuţ Zincă(CSU Craiova), faimos pentru premiile obţinue la întrecerile de cros montane, a încheiat cursa de semimaraton de la Alba Iulia pe poziţia a treia, atât la categoria M22-35, cât şi la general.

Marian Oprea, ambasadorul ediţiei din acest an

Un alt sportiv legitimat la CSM Craiova şi-a legat numele de ediţia 2015 a competiţiei din Alba Iulia. Este vorba despre Marian Oprea, proaspăt medaliat cu bronz la Campionatul Mondial indoor de la Praga în proba de triplusalt, care a fost numit ambasadorul ediţiei din acest an şi a premiat o parte dintre medaliaţi. „Struţul” nu a luat parte la întreceri, fiind concentrat în această perioadă pe pregătirea specifică.

Apreciez gestul celor din Alba Iulia să mă numească ambasadorul competiţiei din acest an, m-am simţit încântat şi a fost o plăcere să fiu alături de ei şi să premiez iubitorii de mişcare care au luat parte efectivă la întrecere. Eu nu am putut să alerg pentru că asta ar fi însemnat să îmi dereglez programul de pregătire, nefiind în specificul probei mele alergările de distanţă, dar am asistat cu drag la curse de pe margine.
A declarat Marian Oprea

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj