Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
ATLETISM După calificarea la Rio, “Piciul” ţinteşte recordul naţional:
“Am simţit că puteam scoate un timp mai bun”
Maratonistul craiovean are de gând să doboare recordul României la maraton, care datează din anul 1978
Cosmin LENGYEL-IONESCU ,29 aprilie 2015,00:03 nr. afisari:2500

Marius Ionescu se află într-o formă excelentă. Ne-a demonstrat asta după o cursă de maraton foarte bună făcută la Dusseldorf, care i-a asigurat prezenţa, din punctul de vedere al baremului, la Jocurile Olimpice de la Rio şi la Campionatul Mondial din acest an, de la Beijing. Maratonistul craiovean a încheiat competiţia din Germania cu un timp de 2 ore 13 minute şi 19 secunde. Performanţa a desemnat şi un nou personal best pentru Marius, care, ajuns acasă, ne-a oferit impresii la rece despre cursa susţinută pe pământ german.
Bucuros datorită îndeplinirii obiectivului de a confirma baremul olimpic şi câştigării unei competiţii internaţionale de o anvergură destul de mare, “Piciul” are totuşi şi urme de nemulţumire. La finalul cursei a simţit că ar fi putut scoate un timp mai bun.

Sunt foarte bucuros de faptul că am câştigat şi am confirmat baremul olimpic, dar pot spune că am şi mici nemulţumiri pentru mine însumi. Consider că eram pregătit de mai bine, puteam să fug mai bine, asta am simţit. Doar că principala dificultate a fost că de la kilometrul 33 am alergat pe cont propriu, n-am mai avut acea presiune a adversarului care să mă motiveze să fug din ce în ce mai tare şi să păstrez acelaşi ritm. Am pierdut ca ritm în ultimii 3 km şi asta s-a văzut la final. Balanţa se echilibrează însă prin faptul că am câştigat o competiţie internaţională destul de importantă, mi-am făcut personal best şi asta mă mulţumeşte.
A declarat Marius Ionescu

Senzaţia că ar fi putut alerga mai repede îi oferă atletului craiovean motivaţia şi încrederea ca în următoarele curse, până la finalul anului, să atace recordul naţional.

Feeling-ul pe care îl am acum, după două zile de la cursă, îmi dă încredere că în curând voi putea să îmi îmbunătăţesc timpul şi să mă apropii de recordul naţional, pe care simt că îl pot doborî. Am încredere că voi scădea cel puţin un minut în perioada următoare, targetul ăsta ar fi. Spun asta pentru că nu mă simt la fel de obosit ca după alte curse, dar există şi un factor mental, adrenalina de la  finalul cursei îţi dă impresia că ai fi putut mult mai mult, consideri că şi refacarea este mai rapidă, sunt mai mulţi factori care intervin. Ştiu că mai am de muncă în unele părţi ale cursei, dar o să analizez în următoarele zile, o să discut şi cu antrenorul meu, Geapana Cătălin, şi vom vedea ce va fi de făcut ca să mă pot apropia din ce în ce mai mult de recordul naţional.
A continuat maratonistul craiovean

Recordul naţional al României la maraton, de 2 ore 12 minute şi 13 secunde, datează din anul 1978 şi este deţinut de Cătălin Andreica, el reuşind această performanţă la Campionatul European de la Praga.

Participarea la mondiale, la mâna federaţiei

Deşi atletul legitimat la CSM Craiova şi-a confirmat timpul necesar pentru participarea la Campionatul Mondial de la Beijing, acesta spune că nu este încă sigur dacă va alerga la mondialele din august. Decizia îi aparţine Federaţiei Române de Atletism.

Aştept să văd ce hotărăşte FRA, dacă mă va trimite la campionatul mondial. Eu mi-am făcut treaba ca sportiv, dar decizia este în mâna lor, dacă ei consideră că trebuie să mă trimită sau nu. În funcţie de asta îmi voi face şi programul de pregătire în continuare şi voi stabili la ce competiţii voi mai participa, încă nu ştiu sigur ce urmează.
A mai spus „Piciul”

Odată cu experienţa, a venit şi o schimbare de mentalitate

Oamenii în general sunt programaţi cu o dorinţă de întrecere faţă de alţi indivizi, iar acest aspect se intensifică la sportivi. Marius Ionescu a mizat şi el pe aceeaşi motivaţie la începutul carieriei, dar odată cu trecerea timpului şi acumularea experienţei, sportivul craiovean şi-a schimbat mentalitatea şi acum „se întrece cu ceasul”.

Indiferent dacă federaţia alege să mă trimită sau nu la mondiale, eu o să îmi continui treaba de sportiv şi voi încerca mereu să îmi îmbunătăţesc timpul. Primul lucru cu care noi ne batem este timpul şi cu noi înşine, experienţa m-a învăţat asta. Nu mai concurez împotriva nimănui, eu gândesc acum că mă aflu într-o continuă întrecere împotriva ceasului, mi-am impus anumiţi timpi pe care doresc să îi depăşesc şi după asta mă ghidez în pregătire şi în activitatea mea de sportiv.
A încheiat Marius Ionescu

 
Curs valutar BNR - 20-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj