Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
ATLETISM Campionatul Naţional de semimaraton
Alergătorii de cursă lungă din ţară se reunesc în Bănie
Peste 70 de atleţi sunt aşteptaţi la naţionalele de semimaraton din Craiova
Cosmin LENGYEL-IONESCU ,3 aprilie 2015,00:04 nr. afisari:1479

Craiova va fi din nou gazda unei competiţii de anvergură naţională. De această dată este vorba despre Campionatul Naţional de semimaraton(S, T, J1), întrecere ce va reuni peste 70 de atleţi din întreaga ţară, specializaţi pe probele lungi. Startul concursului este fixat pentru dimineaţa zilei de sâmbătă, la ora 10.00 vor porni în cursă fetele, iar la ora 10.20 vor pleca băieţii.

Participanţii vor alerga pe un traseu ce are ca punct de start Sala Polivalentă, după care se va alerga pe bulevardul Ştirbei Vodă, până la Parcul Tineretului, cursa va fi continuată în incinta parcului, iar sosirea este stabilită tot la Sala Polivalentă. Competiţia este organizată la nivel naţional de Federaţia Română de Atletism, iar la nivel local de CSM Craiova, alături de LPS „Petrache Trişcu”, CSU Craiova, DJST Dolj, Primăria Craiova, Sala Polivalentă din Craiova, Clubul Sportiv Olimpic Craiova, AJA Dolj. Coordonatorul concursului din partea federaţiei va fi Nicolae Curta.

Este o nouă competiţie de rang naţional pe care noi am reuşit să o aducem la Craiova şi o vom organiza în colaborare cu celelalte cluburi sportive cu secţii de atletism din Craiova, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi autorităţile locale. Va fi un campionat de semimaraton, o cursă lungă, de anduranţă, şi se va desfăşura pe şosea. Sperăm să iasă bine, aşteptăm aproximativ 80 de sportivi din toată ţara să participe la acest semimaraton. Am stabilit un traseu între Sala Polivalentă şi Parcul Tineretului, se va alerga inclusiv în incinta parcului. Traseul este unul destul de animat şi accesibil, zic eu, sper ca alergătorii să fie mulţumiţi.
A declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova

De la CSM Craiova, vor participa 14 atleţi: Andrei Daniel, Daniel Ion,, Marius Buşcă, Mihaela Prunduş-Botezan, Andreea Roşca, Elena Moagă, Mihaela Popescu, Neli Arvatu, Aurel Rotaru, Paul Brăbiescu-Călinescu, Corina Pârvu, Alina Băţilă, Liliana Manolache, Ionuţ Manolache. În clasamentul pe echipe, Clubul Municipal din Bănie va participa cu trei formaţii. Două la seniori, fete(Elena Moagă, Mihela Popescu, Andreea Roşca, Mihaela Prunduş-Botezan) şi băieţi(Marius Buşcă, Andrei Daniel, Paul Brăbiescu-Călinescu, Aurel Rotaru, Daniel Ion) şi una la tineret – fete(Corina Pârvu, Alina Băţilă, Neli Arvatu).

 
Curs valutar BNR - 17-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj