Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Bine ai revenit, Vika!
Veşti bune din tenisul feminin, nu de la Simona Halep, care încă se caută, ci de la Victoria Azarenka, cea care tocmai a câştigat puternicul turneu de la Indian Wells, dupa ce...
,25 martie 2016,13:02 nr. afisari:2979

Veşti bune din tenisul feminin, nu de la Simona Halep, care încă se caută, ci de la Victoria Azarenka, cea care tocmai a câştigat puternicul turneu de la Indian Wells, dupa ce a învins-o în finală pe nimeni alta decât prima jucătoare a lumii, Serena Williams. Sunt veşti bune, întrucât Azarenka poate fi tenismana de care circuitul WTA are nevoie pentru a i se opune americancei, cea care domină cu autoritate competiţia de câţiva ani buni, adică tocmai de când bielorusa a cam dispărut din peisaj. Prinsă în plasa accidentărilor, Azarenka a lăsat un gol în circuit, în ultimii ani, pe care nu a putut să-l umple nimeni. Sharapova a fost tot timpul victima preferată a Serenei, indiferent de competiţie, de ora jocului sau de suprafaţă, Halep nu are deocamdată forţa şi experienţa de a-i ţine piept jucătoarei din SUA, Radwanska este prea delicată, iar Muguruza prea inconstantă. Când a fost în apogeul ei, Azarenka a arătat că se poate bate de la egal la egal cu Williams – a învins-o de două ori în 2013 -, iar faptul că a fost lider WTA şi că a câştigat Australian Open de două ori la rând (2012, 2013) arată aluatul din care este făcută.

Antrenată din 2015 de fostul colaborator al lui Halep, Wim Fissette, cel care i-a revitalizat cariera belgiencei Kim Clijsters, Azarenka dă tot mai clar semne că şi-a regăsit forţa şi încăpăţânarea de altădată. Acest scor de 6-4, 6-4, reuşit în faţa americancei, arată valoare, încredere şi multă stăpânire de sine, atuuri care o pot propulsa pe jucătoarea în vârstă de 26 de ani înapoi în fotoliul de lider. O victorie în minimum de seturi în faţa lui Williams nu doar că le-a adus câştiguri substanţiale amatorilor de pariuri pe tenis care au mizat pe bielorusă pe site-ul bet365, dar reprezintă totodată fundaţia pe care se pot aşeza viitoarele performanţei ale acesteia. Ea a mai câştigat în acest an turneul de la Brisbane, după ce a învins-o în finală pe Angelique Kerber, cea care avea să triumfe ulterior la Australian Open în faţa Serenei Williams.

Din păcate, Kerber nu a convins ulterior, semn că îi este greu să-şi revină după imensul succes de la Antipozi, astfel că Azarenka reprezintă acum noul pol de atracţie în circuit. Declaraţiile sale după succesul de la Indian Wells arată însă cât de importantă rămâne Serena pentru ea. „Eşti o competitoare uimitoare, care a schimbat jocul. Dacă nu te-aş fi văzut cât de mult munceşti şi cât de bine joci ca să ajungi aici, nu aş fi fost atat de motivată să revin şi să muncesc din greu. Îţi mulţumesc în numele sportului”, au fost cuvintele adresate de Azarenka mult mai titratei sale adversare.

Deocamdată, semnele sunt bune pentru Vika, având în vedere că are deja două titluri în palmares în acest an, în timp ce Serena rămâne cu două finale pierdute la rând, lucru care i se întâmplă foarte rar. Să fie acesta anul în care se va încheia supremaţia americancei? Greu de spus, dar foarte interesant de urmărit.

Foto: www.flickr.com

 
Curs valutar BNR - 18-08-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj