Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Vizită Regală la Craiova
Trei principi au fost primiţi cu aplauze de sute de curioşi în gara din Bănie
Ana-Maria CONSTANTINESCU şi Asineta GÎSCAN ,2 iunie 2014,01:24 nr. afisari:6145

Ieri la orele prânzului Gara Craiova era plină ochi de oameni “înarmaţi” cu steagul tricolor şi flori. Sute de oameni au aşteptat cu sufletul la gură sosirea Trenului Regal în Gara Craiova. Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae au venit în Bănie la invitaţia edilului-şef al urbei, cu ocazia zilelor oraşului.
Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, Principesa Moştenitoare Margareta a invitat în Trenul Regal, un număr de treizeci de vârstnici şi copii, beneficiari ai programelor inter-generaţionale derulate de Fundaţia Principesa Margareta a României prin Centrul Comunitar Generaţii şi Programul „Niciodată singur“.Odată ajunşi în Craiova, au fost întâmpinaţi de primarul Olguţa Vasilescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, dar şi de prefectul Marius Deca, cu pâine şi sare. Pe pâine însă era scris mare şi greşit “BINE A-ŢI VENIT”. Cei trei membri ai Familiei regale probabil nici nu au observat. Asta pentru că au fost primiţi în aplauzele sutelor de craioveni pe un “covor” roşu.

Alteţele Lor Regale au fost aclamate în cor de oamenii aflaţi în Gară. S-a strigat “trăiască Regele” şi “jos comuniştii”.
Programul familiei regale a continuat cu o vizită la Primăria Craiova, unde Alteţele Lor au avut discuţii cu oficialităţile locale.
“Mă simt ca acasă. Acum îmi creez amintiri (n.r. cu şi despre Craiova)”, a spus Principesa Margareta.
După-amiază, Principele Radu şi Principele Nicolae au participat, la Centrul Multifuncţional Craiova, la evenimentul de promovare a lecturii „Cărţile Copilăriei“, program desfăşurat, la nivel naţional, de Curtea Veche Publishing.

La mulţi ani tuturor copiilor! Avem aici toate vârstele, de la bunici, la părinţi, profesori şi copii. Sunteţi atât de mulţi şi atât de plini de frenezie şi entuziasm că trebuie reduse cuvintele la cât mai puţine. Principele Nicolae şi cu mine nu am participat niciodată la o lansare a Cărţilor Copilăriei cu atât de multă lume în jur. Aici este un fel de Craiova în miniatură. Suntem bucuroşi să ştim că fiecare dintre voi aveţi în mână unul dintre cele zece volume frumoase, de la Peter Pan, la Alice în ţara minunilor. Să sperăm că România de azi şi de mâine nu va mai exista fără copiii plini de cărţi. Vă mulţumesc tuturor că aţi făcut efortul să fiţi astăzi (n.r.-ieri) alături de noi.
A declarat ASR Principele Radu al României

În finalul evenimentului a urmat o sesiune de autografe.
În plus, Familia Regală nu a putut rata evenimentul care a încheiat Zilele Craiovei. Este vorba de spectacolul muzical-coregrafic „Carmina Burana“, de Carl Orff, în interpretarea artiştilor Operei Române Craiova, spectacol ce a avut loc de la ora 22 în Piaţa “Mihai Viteazul”.
Trenul Regal a fost deschis vizitării timp de 5 ore. Sute de curioşi l-au văzut.
În această dimineaţă, Alteţele Lor Regale vor părăsi municipiul Craiova în Trenul Regal.

 
Curs valutar BNR - 16-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj