Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Gala Sportului Şcolar - juniori, seniori, ediţia a XVIII-a
Stelele sportului au strălucit din nou
Sub cupola generosului sediu al Filarmonicii “Oltenia” din Craiova a avut loc un spectacol reuşit dedicat sportivilor
Asineta Gâscan ,12 decembrie 2013,23:29 nr. afisari:3182

Ajunsă la cea de a XVIII-a ediţie, Gala Sportului Şcolar - juniori, seniori, îşi continuă tradiţia graţie implicării Inspectoratului Şcolar Judeţean, inspector General Georgică Bercea Florea şi Direcţiei pentru Sport şi Tineret Dolj, director Alina Ionescu, cele două instituţii dându-şi mâna pentru omagierea eforturile de peste an ale celor care au reprezentat cu cinste Craiova şi Doljul în ţară dar şi în competiţiile internaţionale. Gazda evenimentului a fost Filarmonica “Oltenia” Craiova, pe scena pe care au urcat atâtea nume importante ale culturii naţionale şi universale păşind de această dată elevii-sportivi şi seniorii. Eforturile organizatorilor nu au rămas nici anul acesta fără ecou, Consiliul Judeţean răspunzând  cu promptitudine şi mai ales bani solicitărilor de sprijin. Astfel, premiaţilor le-au revenit pe categorii de vârstă şi sporturi, numai puţin de un miliard de lei vechi dar şi alte premii în produse.

În clasamente s-au păstrat cam aceleaşi ierarhii ca în fiecare an, în sensul că atletismul a ocupat prima poziţie în cazul elevilor-sportivi, fiind vorba de Roxana Ene. De asemenea karatele sunt prezente pe podium pentru ca mai jos, în clasament să se regăsească sportivi care practică luptele, scrima sau kaiac-canoe. La sporturi de echipă, baschetul a trimis trei reprezentanţi în primii zece elevi-sportivi ai judeţului, tenisul de masă patru, iar voleiul se poate mândri cu trei laureaţi. Cel mai bun elev-sportiv în cazul sporturilor de echipă a fost desemnată Irina Gavrilă, practicantă a baschetului. În fine, şi clasamentele profesorilor-antrenori au urmat acelaşi tipic. Pe prima poziţie la sporturi individuale s-a clasat Geri Mitroi, actualul director al LPS Craiova, de la secţia de karate, iar la sporturi de echipă, câştigător a fost desemnat Daniel Săvoiu de la CN “Nicolae Titulescu”, secţia de volei. La categoria elevi a urcat pe scenă şi echipa de fotbal de la Şcola Gimnazială “Decebal”, care s-a clasat pe locul doi la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (clasele I-IV) şi formaţia reprezentativă a Colegiului Tehnic Auto, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial Şcolar, care s-a desfăşurat în Bordeaux (Franţa).

Raluca Sbârcea, sportivul anului în Dolj

În ceea ce priveşte seniorii, titlul de sportivul anului în Dolj era acontat de Raluca Sbârcea. Spadasina de la CSU Craiova nu putea fi detronată de pe această poziţie datorită medaliei de bronz obţinută cu echipa naţională de spadă la Campionatele Mondiale. La această categorie au mai fost premiaţi atleţii Ioana Doagă şi Marius Ionescu, spadasinul Ionuţ Trandafirescu şi practicantul de arte marţiale Andrei Gheonea. La juniori, în atenţia DJST au intrat Gheorghe Budişteanu (lupte), Alexandra Ganea (judo), Oana Gavrilă (tenis de câmp) şi karateka Maria Antici. “Trofeul Ambiţiei” i-a revenit lui Teo Matican. În fine, nu în cele din urmă, a fost apreciat unul dintre cele mai importante rezultate ale anului pentru sportul doljean şi anume medalia de argint obţinută de echipa de volei masculin de la Sport Club Municipal.

 
Curs valutar BNR - 19-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj