Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Radu Preda, noul prefect? Păcăleală de 1 Aprilie
Petre Cojocaru ,2 aprilie 2014,00:16 nr. afisari:4920

Ştirea publicată ieri de “Ediţie Specială” a provocat cutremur în mediul politic şi administrativ din judeţul Dolj, la primele ore ale dimineţii. Ne-am gândit că dacă tot este 1 Aprilie, să arătăm că mai ştim să şi glumim. Ce a fost în pielea prefectului “demis” Marius Cristinel Deca şi a celui “uns” de Ediţie Specială, Radu Preda, aflaţi citind rândurile de mai jos.
Nu am putut lăsa ziua tradiţională a păcălelilor să treacă “nemarcată” astfel că ne-am gândit să schimbăm prefectul de la Dolj. “Ediţie Specială” a scris ieri că Radu Preda, directorul RAT Craiova, a fost numit prefect de Dolj, în locul lui Marius Cristinel Deca.
Ştirea a încins telefoanele de la prima oră. Unii s-au grăbit să îl felicite pe noul ales, alţii poate să aibă un cuvânt de mulţumire pentru cel care urma să predea ştafeta.

Nici acum nu s-au oprit telefoanele. De la prima oră tot răspund la apeluri. A fost multă lume care, în contextul actual, a crezut că am fost schimbat. Eu am gustat păcăleala dumneavoastră. Mi-am dat, de asemenea, seama de câţi prieteni şi câţi duşmani am.
Ne-a declarat telefonic prefectul de Dolj, Marius Cristinel Deca

În ceea ce îl priveşte pe Radu Preda, acesta a fost mai felicitat ca de ziua lui ieri, odată cu anunţul numirii sale ca prefect.

A fost o glumă bună, m-au bucurat aprecierile celor care m-au sunat de la prima oră să mă felicite. M-ar onora o astfel de poziţie, dar momentan nu este cazul. Craiovenii au multe alte probleme care trebuie rezolvate, drept urmare fiecare mai avem multe de făcut acolo unde suntem.

De altfel, cei doi s-au şi întâlnit, ieri, la Prefectură. Marius Deca a glumit cu Radu Preda: “Domn’ director, haideţi să vă predau cheile de la cabinet”.
În plasa noastră a căzut şi democrat-liberalul Dan Cherciu, care s-a întrebat, într-o conferinţă de presă, “ce vor avea de spus liberalii în Consiliul Local, acum că le-a fost schimbat prefectul?”
Noi le mulţumim “victimelor” noastre pentru că au apreciat păcăleala şi le dorim succes în funcţiile pe care le deţin.

 
Curs valutar BNR - 19-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj