Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Raită prin viaţă
E vremea intereselor globale
Mihai Măceş ,29 noiembrie 2013,00:02 nr. afisari:2991

Având treabă, atât Traian Basescu, cât şi Victor Ponta, primul cu viaţa românilor în 2014 şi celălalt cu Reuniunea la nivel de prim-miniştri din Europa Centrală şi de Est şi China, la care participă 16 şefi de guvern, s-a lăsat o linişte suspectă pe scena politică, încât îţi vine să închizi televizorul şi să pui mâna pe o carte cumpărată recent şi aruncată pe noptieră pentru când i-o veni timpul. Omniprezenţii analişti si garda a doua a partidelor par stânjeniţi (pe sticlă) de lipsa de subiecţi (Băsescu şi Ponta). E o dovadă pentru noi că, dacă au treabă, adică dacă muncesc pentru Ţară şi Popor, e linişte în ţară şi e linistit şi poporul.

E vremea intereselor globale. Marile puteri ale lumii, adică China, Rusia, USA şi Uniunea Europeană, după ce şi-au clarificat strategiile, astfel încât să nu se calce pe bătături (interese), ne-au băgat în seamă pe rând. Întâi UE şi USA, apoi Rusia şi acum China. Invazia chineză e năucitoare. A invadat America, alte zone de interes, si acum atacă Europa de la Bucureşti. Întrebarea e cum va fi? Dar, dacă nu i s-a întâmplat nimic rău Americii, n-are de ce să ne fie frică nici nouă.

Însă, văzând aseară, la Robert Turcescu, imaginea cu Mirel Palada vrând să-şi ia la subţioară capul ,,propriu” şi si-l ducă numai el ştie unde (probabil la vreun doctor?!), ori ştiind noi că doar în China e valabilă pedeapsa capitală pentru  furt/corupţie, tare mi-e teamă că, aşa cum ne ştim, se va găsi ceva care să dea peste cap incredibil de generoasa ofertă financiară şi investiţională care s-a abătut pe meleagurile noastre pustiite de sărăcie, nepăsare, neputinţă şi jaf.

Momentul acesta, în care, se pare, ne-a pus Dumnezeu (China) mâna în cap, mă convinge că politica e o profesie (o fi trecută în Nomenclator?), dar nu e o meserie şi, ca atare, e neproductivă pentru că politicienii nu muncesc, cateodată nici măcar nu gândesc, clănţănesc, spre deosebire de meseriaşi (profesionişti).

Ca atare, e bine că românii care participă la această desfăşurare de forţă şi forţe, la noi acasă, fie ei politicieni sau specialişti, să fie meseriaşii interesului naţional fiindcă, vorba lui Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, către ai săi parlamentari: ,,Nu mai prindem noi în viaţa asta discursul primului-ministru al Chinei”. Altfel, poate, se găsesc câţiva Liviu Voinea, cel cu acciza crescută la carburanţi care, după mintea lui ,,este o măsură pentru a evita deflaţia, care ar fi dus la recesiune” si, vezi Doamne, dacă va scădea preţul carburanţilor, automat va scădea costul bunurilor, iar românii nu trebuie să consume mai mult, ce naiba, se învaţă prost, nu se poate aşa ceva.

Deci, programaţi să ia, câteva zile, lecţii de chineză pentru a vorbi aceeaşi limbă la orele de economie si finanţe, înalţii oameni de stat muncesc. Cei care nu au nicio treabă, adică opoziţia, infimă, invizibilă şi fărâmiţată, propune, prin liderul FC, Mihai-Răzvan Ungureanu, unificarea partidelor de centru-dreapta din România sub numele de “Blocul Unităţii Naţionale” (BUN).

BUN/BINE  ar fi să se hotărască ,,dacă mai este sau nu posibilă unitatea de acţiune a forţelor politice de centru-dreapta începând cu luna ianuarie a anului 2014", cum a declarat Mihai-Răzvan Ungureanu, căci, cum se ştie, la casele mici orgoliile sunt mari. Cert este că fără opoziţie derapajele puterii sunt la fel de mari.
***
Victor Martin: O ţară fără o opoziţie puternică se află toată la putere.
G. Barbu: Minciuna se află dintotdeauna la putere. Adevărul va mai fi mult timp în opoziţie?
George Budoi: Puterea acceptă să aibă întâlniri şi schimburi de opinii cu opoziţia, cu condiţia ca opoziţia să vină cu opiniile ei şi să plece cu opiniile puterii.
Winston Churchill: Războaiele pentru putere (de la Moscova) sunt ca lupta dintre doi buldogi ascunşi sub covor: Se aud mârâiturile şi abia când oasele invinsului se văd ieşind de dedesubt poţi şti sigur cine a câştigat.
George Orwell: În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluţionar …
Bill Gates: Când eram tânăr, credeam că banii şi puterea mă vor face fericit. Aveam dreptate.
Rina Simtex: Dreptatea fără putere este neputincioasă, puterea fără dreptate este tiranică.

 
Curs valutar BNR - 18-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj