Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Declaraţie de presă Marian Jean Marinescu
,27 ianuarie 2014,00:04 nr. afisari:3139

Referitor la declaraţia eurodeputatului PSD Corina Creţu, făcută la Cluj pentru Mediafax, în care se spune că PDL nu apără drepturile cetăţenilor români şi că europarlamentarii acestui partid nu au comentat declaraţiile premierului britanic şi ale altor politicieni europeni, deputatul european PDL Marian Jean Marinescu face următoarele precizări:

Ca urmare a campaniei ridicole din Marea Britanie şi a declaraţiilor premierului David Cameron, am solicitat, împreună cu colegul Traian Ungureanu, să avem o dezbatere pe această temă în plenul Parlamentului European în sesiunea din decembrie 2013. Din păcate, grupurile social-democrat şi liberal s-au împotrivit, iar liderul social-democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a cerut să aşteptăm începutul anului 2014, să vedem care va fi situaţia după eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii. Acesta este un prim exemplu că europarlamentarilor PDL le pasă de modul în care sunt priviţi românii peste hotare, iar socialiştilor nu.
În ianuarie 2014, am revenit cu această cerere împreună cu Traian Ungureanu şi cu un coleg polonez, de această dată fiind acceptată propunerea privind dezbaterea în Parlamentul European. Am coordonat elaborarea rezoluţiei grupului popular şi am negociat rezoluţia comună cu celelalte grupuri politice. În rezoluţia PPE se respingeau declaraţiile tuturor  politicienilor europeni împotriva liberei circulaţii a muncitorilor români şi bulgari şi se făcea referire distinctă la declaraţiile premierului Cameron. În cursul negocierilor purtate, colegii doamnei Creţu, reprezentanţii socialiştilor şi liberalilor din Parlamentul European, nu au acceptat nominalizarea lui Cameron în textul rezoluţiei. Acesta este un alt exemplu că reprezentanţilor PDL le pasă, iar socialiştilor şi liberalilor nu.
Am deschis dezbaterea din Parlamentul European, iar rezoluţia adoptată a întărit încă o dată dreptul fundamental privind libera circulaţie a lucrătorilor în Europa şi a respins totodată declaraţiile politicienilor europeni împotriva acestui drept fundamental.
Culmea ridicolului este că doamna Corina Creţu nu a fost prezentă în Parlamentul European, nici la dezbatere şi nici la votul pe această rezoluţie.
În concluzie, eurodeputaţii PDL au confirmat şi cu această ocazie că apără interesele românilor în Europa. Despre declaraţiile doamnei eurodeputat Corina Creţu nu se poate spune din păcate decât: competenţă zero, educaţie zero şi caracter zero.

 
Curs valutar BNR - 23-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj