Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Studenţii craioveni, înrolaţi într-o campanie de ecologizare
Să protejăm natura!
Grădina Botanică, în atenţia tinerilor voluntari
Asineta GÎSCAN ,11 iunie 2013,22:29 nr. afisari:3194

Studenţi de la mai multe facultăţi ale Universităţii din Craiova au participat marţi, 11 iunie, la ecologizarea zonei Grădinii Botanice, pentru ca oamenii să conştientizeze importanţa protejării mediului înconjurător. Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti (COS) împreună cu voluntarii ONG-urilor afiliate acesteia şi cu sprijinul Universităţii din Craiova, prin intermediul Departamentului pentru Probleme Sociale ale Studenţilor, au desfăşurat acţiunea de ecologizare în Grădina Botanică “Alexandru Buia” din Craiova. Scopul acţiunii de ecologizare a fost acela de a implica un număr cât mai mare de voluntari, astfel încât cetăţenii să conştientizeze şi să înveţe despre importanţa protejării mediului înconjurător. Practic, COS continuă tradiţia începută anul trecut prin proiectul “I love UCV”. Iniţiativa se înscrie pe linia acţiunilor care au la bază însuşirea principiilor voluntariatului, respectul şi valorizarea patrimoniului public.

Să nu uităm că poluarea a devenit unul din cele mai mari pericole pentru sănătatea şi viaţa noastră, producând boli respiratorii grave şi afecţiuni ale sistemului nervos. Conform Agenţiei Europene pentru Mediu, poluarea ucide într-un an mai mulţi oameni decât accidentele de maşină. În acest sens, dorim să atragem atenţia importanţei păstrării unui mediu curat şi a modalităţilor în care putem contribui cu toţii la aceasta. De asemenea, încurajăm toţi studenţii din cadrul Universităţii din Craiova să se implice în cât mai multe acţiuni de voluntariat.
Roxana Streche, vicepreşedintele de imagine al COS

La acţiune au participat aproximativ 30 de studenţi, care au tuns iarba, au săpat florile, au adunat hârtiile şi gunoaiele de pe spaţiile verzi şi au curăţat albia râului de crenguţele care împiedicau cursul apei.
Lucrând în echipă, studenţii au dat dovadă de solidaritate şi, alături de angajaţii Grădinii Botanice, au ajutat la menţinerea curăţeniei.              

 
Curs valutar BNR - 19-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj