Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
IGSU şi E.ON România au demarat campania
«Renunţă. Improvizatiile sunt catastrofale!»
Ideea a plecat de la o realitate îngrijorătoare: anual, sute de oameni devin victime ca urmare a unor evenimente ce se produc din cauza improvizaţiilor făcute la instalaţiile electrice sau de gaz
,14 februarie 2013,22:44 nr. afisari:3705

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi E.ON România au demarat a doua campanie comună de informare şi conştientizare a populaţiei din cadrul parteneriatului încheiat în luna septembrie a anului 2012. Astfel, campania naţională de informare şi educaţie preventivă R.I.S.C.

“Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!” îşi propune să avertizeze cetăţenii cu privire la riscurile la care se expun dacă încalcă regulile privind utilizarea instalaţiilor electrice şi a celor alimentate cu gaz. Ideea campaniei a plecat de la o realitate îngrijorătoare: în fiecare an, sute de oameni devin victime ca urmare a unor evenimente care se produc fie din cauza improvizaţiilor făcute la instalaţiile electrice sau de gaz, fie din cauza obturării coşurilor de fum.

Cauza principală a acestor evenimente tragice a fost utilizarea unor surse de încălzire alimentate cu gaze naturale, racordate la coşuri de fum necurăţate sau înfundate, improvizate, construite necorespunzător sau chiar folosirea unor aparate de încălzire improprii, deteriorate sau neracordate la coşuri.

Gravitatea evenimentelor, precum şi incidenţa ridicată a acestor cazuri ne-au determinat ca, pe lângă activitatea de prevenire pe care o desfăşurăm în mod curent, să ne implicăm împreună cu partenerul nostru, E.ON România, într-o nouă campanie de informare, menită să reducă numărul acestor evenimente catastrofale.
General de brigadă dr. Ioan Baş, inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

Într-un fel sau altul, fiecare dintre noi este responsabil pentru siguranţa familiei. Nu putem să îi expunem pe cei dragi la situaţii de risc, iar pentru a evita incidente grave nu trebuie decât să respectăm o regulă simplă: orice intervenţie la instalaţia electrică sau de gaz trebuie să fie realizată numai de către de persoane sau firme autorizate. În plus, orice problemă sesizată la aceste instalaţii trebuie semnalată distribuitorului de gaz sau electricitate, prin intermediul dispeceratelor de urgenţă.
Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România

Campania naţională R.I.S.C. este a doua campanie comună derulată de IGSU şi susţinută de E.ON România, prima fiind cea de informare şi educaţie preventivă “F.O.C. - Flăcările omoară copii”. E.ON România şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă au semnat, în luna septembrie, un protocol de colaborare în vederea derulării în comun a unor campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

 
Curs valutar BNR - 20-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj