Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Patinoarul - atracţia de sezon.La unii, de zece ori mai scump
Georgiana Roxana LEANA ,16 decembrie 2013,23:29 nr. afisari:4799

Iarna reprezintă pentru mulţi dintre noi anotimpul cel mai aşteptat când vine vorba de activităţile pe care le poţi face în această perioadă. Copiii şi nu numai îşi doresc cel mai mult să se aşeze zăpada ca să se poată da pe derdeluş, cu sania. Şi cum zăpada se lasă aşteptată, patinoarul artificial reprezintă pentru mulţi o alternativă prin care se pot distra în sezonul rece. Pentru unii această distracţie poate fi costisitoare, iar pentru alţii este mai mult decât accesibilă. În Craiova ca să te dai pe gheaţă timp de o oră cu patinele proprii costă 18 lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, iar dacă nu deţii patine, pentru adulţi costă 23 lei şi pentru copii 18 lei, în timp ce în Slatina taxa de acces pe patinoar este modică, 3 lei adulţii şi 1,5 lei copii, iar pentru cei care nu deţin patine le pot închiria cu 2 lei. Primăria din Craiova s-a conformat cu cerinţele firmei private care are patinoarul, fără alte negocieri.

Municipalitatea este asociată cu o societate privată, avem un contract de asociere şi este politica celor de acolo, dacă omul vrea să dea gratis poate să dea gratis, dacă vrea să vândă cu 10 euro - ora asta face, nu poate impune nimeni politica unei societăţi, fiecare face calculul cum ştie, la fel şi în preţul ziarului dumneavoastră.
Ionut Pârvulescu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei din Craiova

În legătură cu firma care patronează patinoarul din centrul Băniei, purtătorul de cuvânt din cadrul Primăriei Craiova ne-a îndrumat să căutam pe internet datele referitoare la acest aspect. ”Cred că au facut contractul până la 1 februarie, dar puteţi să căutaţi pe site-ul primăriei, a fost o şedinţă de consiliu şi sunt trecute acolo toate datele”.Firma care deţine patinoarul în Craiova este din Italia. De altfel, pentru iubitorii de patinaj, firma care deţine patinoarul din centrul Băniei s-a gândit să le ofere oamenilor posibilitatea să îşi facă abonament la patinoar. Astfel, un abonament cu patine personale în care sunt asigurate zece intrări costă 160 lei, cu 20 intrări costă 320 lei, iar cu patine închiriate pentru zece intrări pe gheaţă doritorii vor trebuie să scoată din buzunare 210 lei, iar pentru un abonament de 20 de intrări preţul plătit va fi de 420 lei.

Dincolo e mai ieftin

Primăria din Slatina nu a făcut nicio asociere cu vreo firmă privată, astfel că pentru slătineni, norocul a fost de partea lor şi preţurile stabilite pentru accesul la patinoarul din Slatina i-a mulţumit pe aceştia. Aşa cum am publicat şi ieri în ziarul “Ediţie Specială”, în municipiul oltean preţurile sunt mai mult decât accesibile: 1,5 lei/oră pentru copii, 3 lei/oră pentru adulţi şi doi lei pentru a închiria o pereche de patine. “Patinoarul din Slatina nu este concesionat, este administrat de primărie”,a declarat Bogdan Apostoliceanu, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina.Fie preţul cât de mare tot ne dăm pe patinoar!Cu toate că li se pare un preţ cam piperat, mai mulţi craioveni au poposit pe gheaţa artificială a patinoarului din Craiova şi nu vor să rateze distracţia din toiul iernii.

Mi se pare un preţ cam mare, copilul meu are şapte ani şi să plăteşti 15 lei este mult, ar trebui să fie măcar pe jumătate, dar asta e, eu mă bucur că oricum există patinoarul şi astfel el se distrează. Este surprinzător că în Slatina este atât de ieftin.
A declarat un craiovean

Alţii au văzut patinoarul ca o modalitate de a face mişcare. ”Mişcarea în aer liber este benefică pentru sănătate, de aceea eu am optat pentru abonament la patinoar chiar dacă nici aşa nu este mare reducere”, a spus un alt locuitor al Craiovei.În afara faptului că suma care trebuie plătită pentru accesul la patinoar este la un nivel ridicat, craiovenii au şi alte nemulţumiri.

Ar trebui să fie mai mare. Înainte era mai mare şi era poziţionat mai bine, anul acesta este prea la vale, înainte aveau mai multă lungime pe patinoar, acum se aglomerează foarte tare şi riscă să se accidenteze, nu este nici prea îngrijită zona. E posibil să fie atât de ieftin în Slatina, nu ştiam dar ne conformăm ce să facem.
A declarat o craioveancă

Patinoarul din Craiova este deschis de luni până vineri între orele 13.00 şi 21.30, iar în weekend de la 12.30 până la orele 22.00.

 
Curs valutar BNR - 16-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj