Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Proiecte pe bandă rulantă la DJST Dolj
«Oltenia Star», cea mai recentă activitate, la a cincea ediţie
Proiecte noi şi vechi, în raportul activităţii pe anul 2013
Asineta GÎSCAN ,30 septembrie 2013,01:03 nr. afisari:4439

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj a prezentat vineri, 27 septembrie, o situaţie referitoare la stadiul în care se află proiectele şi programele desfăşurate de aceasta pe parcursul anului 2013. Prezentarea bilanţului a fost efectuată în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural. Una dintre activităţile importante organizate de DJST Dolj a fost “All Star Game”, eveniment organizat de Federaţia Română de Baschet în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj şi autorităţile publice din judeţul Dolj. Evenimentul a avut scopul de popularizare a disciplinei baschet, precum şi de recunoaştere pe plan sportiv a celor mai buni sportivi din România.

«All Star Games» a adus un plus de imagine municipiului Craiova şi sportului craiovean, evenimentul fiind transmis în direct de televiziunile de specialitate, acordându-se spaţii largi în toate emisiunile şi rubricile de sport.Au fost prezente la Craiova personalităţi din toate domeniile, antrenori de baschet de la principalele cluburi de baschet şi cei mai buni 24 de baschetbalişti seniori şi 24 de tineri baschetbalişti din România. În cadrul evenimentului au fost organizate trei jocuri demonstrative (seniori, tineret U 23 şi persoane cu dizabilităţi), jocuri pentru copii, demonstraţii şi spectacole de dans şi majorete, precum şi un banchet caritabil.
Alina Ionescu, director executiv al DJST Dolj

Un alt program de succes iniţial de DJST Dolj a fost “Summer Sport”, cu scopul de atragere a tinerilor spre mişcare pe timpul vacanţei de vară. Prin această acţiune s-a dorit iniţierea tinerilor în practicarea unei ramuri de sport şi educarea sociabilităţii, colaborării şi a spiritului de ordine şi acţiune, cu respectarea unui sistem de reguli. “Basketball Day” a strâns laolaltă tineri craioveni pasionaţi de sport. Iubitorii de baschet au avut la dispoziţie două terenuri de streetball oficiale, panouri pentru adulţi şi copii, au fost organizate concursuri de streetball, masculin şi feminin, pe categorii de vârstă.Proiectul “Andrei” a cunoscut un real succes, atrăgând atenţia tuturor categoriilor de public.

Proiectul «Andrei» s-a derulat în perioada 1 mai - 30 iunie 2013, în parteneriat cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Consiliul Judeţean al Elevilor Dolj, unităţi de învăţământ, şi a avut ca scop creşterea participării civice a tinerilor. S-a organizat un concurs naţional  pentru  tinerii care s-au implicat în proiecte de prevenire şi combatere a violenţei. Trofeul «Andrei» 2013 a fost câştigat de trupa Goblins, iniţiatoarea campaniei «Stop inconştienţei la volan». Au fost organizate şi dezbateri pe tema fenomenului violenţei în unităţile de învăţământ craiovene.
Alina Ionescu, director executiv al DJST Dolj

De asemenea, proiectul Zilele Tineretului a avut ca scop sărbătorirea  tinerilor, prin Zilele Tineretului. Activităţi care de care mai interesante au fost organizate pe 2, 8 şi 9 mai 2013, în parteneriat cu: Casa de Cultură a Studenţilor Craiova, Primăria Municipiului Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean al Elevilor, Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti, Asociaţia pentru Tineri “Streets”, AJOFM, Asociaţia Judeţeană “Sportul pentru Toţi” Dolj. În plus, conducerea DJST Dolj a făcut cunoscute câteva detalii despre actualul proiect pe care îl desfăşoară. Ajuns la cea de-a cincea ediţie, proiectul “Oltenia Star” se va  desfăşura până pe 1 decembrie, sub forma unui concurs structurat pe trei secţiuni: artă plastică, muzică şi poezie.

Principalele activităţi din proiect vor fi: organizarea unor etape de preselecţie a tinerilor talentaţi în domeniile muzicii - muzică uşoară, muzică folk, muzică populară -, artelor plastice (grafică, pictură, caricatură, bandă desenată) şi poeziei; organizarea unei etape finale, în urma căreia vor fi desemnaţi ocupanţii primelor trei locuri la fiecare categorie. Selecţia participanţilor va fi făcută de către un juriu alcătuit din specialişti. Tinerii vor primi tricouri, diplome. Va fi organizată şi o tematică timp de trei zile,  drept recompensă pentru ocupanţii locurilor I, II, III. Proiectul se va desfăşura în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor, Consiliul Judeţean al Elevilor Dolj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Radio România Oltenia Craiova.
Alina Ionescu, director executiv al DJST Dolj

 
Curs valutar BNR - 16-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj