Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Situaţia se schimbă, după ce liderii sindicali nu au mai fost luaţi în seamă de autorităţile locale o vreme
Olguţa Vasilescu deschide dialogul social
Primarul Craiovei a adunat la aceeaşi masă principalii reprezentanţi ai sindicatelor de sub aripa Blocului Naţional Sindical (BNS) Dolj
Cosmin HORJAN ,6 februarie 2013,22:22 nr. afisari:4223

Liderii sindicali din judeţul Dolj au participat ieri la o întâlnire cu primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Au fost adunaţi la aceeaşi masă sindicalişti din sănătatate, confecţii, RAT, MAT sau de la Teatrul “Colibri”. Discuţiile au fost fructuoase, primarul Craiovei arătând că municipalitatea va lua măsuri pentru rezolvarea unor probleme ce ţin de administraţia locală.

La discuţii au luat parte sindicaliştii de sub umbrela Blocului Naţional Sindical (BNS) Dolj. Este prima întâlnire organizată între reprezentanţii Primăriei Craiova şi cei ai BNS de la instalarea în funcţie a primarului Lia Olguţa Vasilescu. Printre principalele probleme puse în discuţie s-au numărat achiziţionarea de autobuze pentru baza Regiei Autonome de Transport Craiova, autostrada Craiova - Piteşti sau situaţia câinilor comunitari din municipiu.

Artiştii de la teatrul “Colibri” şi-ar putea muta reprezentaţiile în Clubul Electroputere. Reprezentanţii instituţiei culturale s-au plâns că spaţiul de pe strada Împăratul Traian nu oferă condiţiile necesare. Una dintre variantele luate în calcul de către autorităţile locale a fost spaţiul de la cinematograful “Modern”, însă ideea a căzut după discuţiile purtate cu RADEF Româniafilm.

Puteam prelua cinematograful «Modern» numai sub formă de colaborare, iar scena nu se pretează la prestaţiile artiştilor de la teatrul «Colibri» şi era nevoie să facem investiţii destul de mari. Salvarea vine, însă, tot de la Craiova, mai exact de la Clubul Electroputere. Acolo am putea muta teatrul cu investiţii minime. Am iniţiat deja demersurile şi urmează să am o întâlnire pentru a pune la punct detaliile.
Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei

Olguţa Vasilescu a dezvăluit faptul că un investitor străin este interesat de concesiunea autostrăzii Craiova - Piteşti.

Un investitor străin este interesat de concesiunea autostrăzii Craiova - Piteşti şi este dispus să facă această investiţie. Acest proiect costă în jur de 500 de milioane de euro şi nu are rost să vă mai spun că Guvernul României nu poate plăti aceşti bani. Sigur că va trebui să plătim o taxă pentru această autostradă, o taxă de drum de cinci euro, pentru a o folosi.
Lia Olguţa Vasilescu

La întâlnirea de astăzi, desfăşurată la sediul Primăriei Municipiului Craiova, au participat liderii următoarelor sindicate: Filiala BNS Dolj, Sindicatul Ford Automobile, Sindicatul Ambulanţa Dolj, Sindicatul Liber Craimodex, Alianţa Sindicală Feroviară, Sindicatul Energo Craiova, Sindicatul Poşta Română, Sindicatul IUG Craiova, Sindicatul MAT Craiova, Sindicatul Independent Tramvai, Sindicatul Teatrului Naţional, Sindicatul Teatrului “Elena Teodorini”, Sindicatul Artişti instrumentişti, Sindicatul Conexiunea SC Smart, Sindicatul din Serviciile Energetice, Sindicatul Libertatea, Sindicatul Filantropia, Sindicatul Parc, Sindicatul Liber Avioane Craiova şi Sindicatul Petrom.

Se cere serviciu de ambulanţe în Craioviţa Nouă

Printre cererile sindicaliştilor din sănătate se numără înfiinţarea unui punct pentru ambulanţe în cartierul Craioviţa Nouă. “Cartierul Craioviţa Nouă este foarte mare şi se poate compara, din acest punct de vedere, cu oraşul Filiaşi. De aceea, considerăm că ar trebui să se ia în calcul înfiinţarea unui punct pentru ambulanţe în acest cartier”, a solicitat unul dintre sindicalişti.

În urma discuţilor de astăzi, s-a desprins faptul că, în următoarea perioadă, principala problemă cu care ne vom confrunta va fi cea a transportului în comun. S-a ridicat această problemă având în vedere că linia de tramvai va intra în reabilitare, iar cea mai afectată va fi platforma industrială unde sunt principalele societăţi comerciale din oraşul nostru . Fabrica de automobile are câteva mii de angajaţi care depind de transportul în comun şi tocmai de aceea trebuie să găsim, în cel mai scurt timp, cea mai eficientă soluţie atât pentru societăţi, cât şi pentru craioveni. Alte probleme: câinii comunitari, buna funcţionarea şi gestionarea asociaţiilor de proprietari, drumurile, situaţia teatrului «Colibri». De asemenea, sindicaliştii au fost interesaţi şi de organizarea şi programul manifestărilor dedicate Zilelor Municipului Craiova şi Zilelor «Mihai Viteazu».
Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei

 
Curs valutar BNR - 17-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj