Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Raită prin viaţă
Şi minciuna e tot vorbă
Mihai Măceş ,21 noiembrie 2013,00:01 nr. afisari:4726

Naţionala lui Victor Piţurcă, nu a României, a jucat slab, fără vlagă, fără ambiţie şi fără orizont şi, ca atare, a pierdut calificarea la Mondialul de la Rio. S-a mai dus un vis pe apa sâmbetei care ne blochează orizontul de-mi vine să zic că numai nouă, românilor, ne-a adus-o Domnul Dumnezeu la marginea câmpiilor.

Zic “naţionala lui Victor Piturca” pentru că România nu are “echipă naţională”.

Pentru ca România să aibă aşa ceva trebuie să aibă fotbal, iar ca să aibă fotbal trebuie să aibă fotbalişti, nu jucători de fotbal, şi nu-i are. În România nu mai există fotbal, ci un joc asemănător fotbalului, din care se fac bani, şi ce bani, dacă, de exemplu, Mitică Dragomir primeşte de la Adunarea Generală a Ligii, care a decis că merită, 10 salarii compensatorii pentru “întreaga activitate desfăşurată în fruntea fotbalului românesc”, adică 150.000 de euro, în timp ce foşti fotbalişti - nu jucători - se află în suferinţă sau întâmpină dificultăţi financiare. Dacă ne uităm peste gard, în zona politicului, vedem că tot asemenea “cadouri” primesc şi cei ce n-au nicio legătură cu fenomenul politic, economic, social, asemeni lui Mitică.

“Şi-au creat multe relaţii” (inclusiv politice, zicem noi, ştiţi povestea), a declarat Lucescu despre cei care conduc sau vor conduce fotbalul românesc, or aşa nu vom avea fotbalişti şi fotbal de ieşit în lume cât e hăul, vorba românului.

Dacă ne-am liniştit cu fotbalul, să vedem ce facem cu “politicul”, pentru că de economie şi starea socială nu se mai ocupă nimeni în ţara asta lăsată de izbelişte de “conducerea noastră de partid(e) şi de stat (atât cât mai este)”. Păi, ce să facem cu “politicul”? Facem ce ştim, vorba lui Dandanache al lui Caragiale: “Cum îţi spui, să nu m-aleg, puicuşorule, nu merdzea... Eu, familia mea, de la patuzsopt... luptă, luptă şi dă-i, şi dă-i şi luptă şi eu mă-nţeledzi tocmai acuma să remâi pe dinafară, fără coledzi! Şi cât p-aţi, neicuşorule, să nu m-aleg...” Recent, vă spuneam că la noi comunismul e veşnic (de la străbuni la urmaşii lor) şi, ca atare, a izbucnit războiul, lupta de clasă, şi dă-i şi luptă. Bineînţeles că armele nu mai contează, toţi îşi freacă mâinile de satisfacţie când se iveşte o greşeală care nu e greşeală, o chestie care nu e chestie, nu contează, nu mai interesează pe nimeni, se fac comisii peste comisii şi începe frecatul până se iveşte altceva.

Vă spun eu că Ana Pauker sau Corneliu Zelea Codreanu sunt mici copii pe lângă copiii politici din ziua de azi. Norocul nostru (ce noroc!!!) e că, în locul lui Stalin sau Hitler, avem UE şi USA, care-i mai temperează când “războinicii” de început de mileniu sar peste cal şi încep să producă victime, adică să ciuntească Statul român, să ciumpăvească Justiţia şi să înglodeze în sărăcie, foamete şi boală năpăstuita populaţie (că nu mai e popor) a acestui pământ.

Minciunile şi dezinformarea mişună ca şoarecii şi şobolanii în curţile cu case părăsite de stăpâni, se distorsionează grav realităţi (milionarului îi dai că e de-ai tăi, săracului îi iei că trebuie umflat bugetul) în scop politic, fără cea mai mică urmă de remuşcare. Partea proastă e că nimeni nu-şi dă seama că sabia are două tăişuri şi că pot foarte bine să se taie şi ei. Ştiţi vorba aia: cine scoate sabia de sabie… Sau cealaltă: cine sapă groapa altuia… Vom trăi şi vom vedea unde va duce acest război pe viaţă şi pe moarte pentru puterea pe care, când o ai, nu ştii ce să faci cu ea. Suntem în zodia minciunii, care e tot vorbă.
***
Dean Koontz: Scopul unui politician este să manipuleze dezbaterile publice. Cred că există politicieni care au totuşi scopuri mai înalte. Însă cu toţii sunt corupţi.
Kinky Friedman: Cred că muzicienii pot conduce mai bine acest stat decât politicienii. La naiba, chiar şi cosmeticienii l-ar putea conduce mai bine.
Gerhard Schroder: Orice dezbatere a politicienilor asupra politicii monetare este contraproductivă.
Angela Merkel: Ca politicieni, trebuie să luăm atitudine faţă de marea masă de oameni care nu se simt ca făcând parte din Uniunea Europeană.
Autor anonim: Politicienii, asemenea scutecelor, trebuie să fie schimbaţi în mod regulat, din aceleaşi motive.
Martin L. Gross: Trăim într-o lume în care politica a înlocuit filosofia.
Charles de Gaulle: Pentru a deveni un stăpân, politicianul pozează ca un servitor.

 
Curs valutar BNR - 18-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj