Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Moş Crăciun pompier a venit la 10 fraţi sărmani
Acţiuni caritabile în urma unor colecte de bani şi donaţii au făcut şi poliţiştii de frontieră, jandarmii şi poliţiştii din judeţ
Iulian Gogonea ,22 decembrie 2013,23:50 nr. afisari:4190

Moş Crăciun îmbrăcat în straie de pompier a venit la 10 fraţi sărmani din satul Stigniţa, comuna Poroina Mare, judeţul Mehedinţi. Cu câteva zile înainte de Crăciun, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta”, s-a primit o scrisoare de la o elevă de clasa a VII-a, care cerea ajutor. Aşa că pompierii s-au conformat.

Am considerat că era ceva mai mult decât un strigăt de ajutor. Era încrederea pe care această fetiţă o avea în pompieri, în forţa acestora de a rezolva aproape orice situaţie. Mihaela Moraru cerea ajutorul pompierilor şi era convinsă că aceştia o vor ajuta. Ne-a impresionat scrisoarea fetei în care povestea că mai are 9 fraţi şi se descurcă greu cu banii. Cei 10 copii sunt cuminţi şi ascultători, iar cei care merg la şcoală, au rezultate bune la învăţătură. Tot ce îşi doreau acei copii, erau nişte dulciuri şi jucării pe care să le primească în ajunul Crăciunului, la fel ca şi ceilalţi copii de vârsta lor. Nu am stat pe gânduri, aşa că am strâns peste 1000 de lei, am mers la cumpărături şi am ajuns în cele din urmă în localitatea Stigniţa, comuna Poroina Mare, din judeţul Mehedinţi. N-a fost greu să îi găsim, deoarece o familie aşa numeroasă era cunoscută în sat. Le-am dus acelor copii alimente, dulciuri, jucării şi îmbrăcăminte şi ne-am bucurat să vedem pe chipurile acestora un zâmbet de fericire. Ne bucurăm că am putut îndeplini dorinţa a 10 copii concretizată printr-o scrisoare, trimisă la sediul inspectoratului nostru, de sora lor, Mihaela.
A declarat plutonierul major Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISUMehedinţi

Haine, alimente, dulciuri şi alte produse de strictă necesitate în valoare de peste 4000 lei, au fost  distribuite de poliţiştii de frontieră mehedinţeni,  unor persoane aflate in dificultate, bătrâni sau persoane nevoiaşe, cu prilejul Sărbătorilor de Crăciun. A devenit deja o tradiţie, de mai mulţi ani, ca, în perioada  sărbători, poliţiştii de frontieră mehedinţeni ce îşi desfăşoară activitatea în zona de frontieră a judeţului să fie alături de cei aflaţi în dificultate, instituţionalizaţi sau la o vârstă înaintată, nu numai cu gândul, ci şi cu faptele.  Astfel,  în ajunul Sărbătorii Crăciunului, reprezentanţi ai poliţiştilor de frontieră vor fi prezenţi în mai multe locuri din zona de frontieră în care semenii noştri aflaţi în dificultate sau fără niciun sprijin, vor primi din partea acestora mai multe cantităţi de alimente, dulciuri şi alte produse de strictă necesitate.  În acest an ajutorul oferit de poliţiştii de frontieră, prin contribuţia benevolă în valoare de peste 4000 de lei, se va îndrepta spre  30 de familii aflate în dificultate sau cu venituri modeste, din localităţile Vrata, Burila Mare, Ţigănaşi, Balta Verde, Şimian, Turnu Severin, Gura Văii, Orşova, Eşelniţa şi Şviniţa.   

Un gest de suflet a fost făcut de poliţiştii de frontieră severineni care impresionaţi de scrisorile trimise  conducerii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi de către trei familii aflate în dificultate materială din cartierul Schela Cladovei şi cartierul Gura Văii  şi care au în întreţinere  copii minori au hotârât să organizeze o colectă de strângere de haine şi produse alimentare de strictă necesitate. Prin gestul lor, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au  reuşit să aducă celor trei familii puţină bunăstare şi bucurie cu ocazia sărbătorilor de iarnă.  Prin aceste acţiuni poliţiştii de frontieră mehedinţeni doresc sa aducă o scânteie de lumină în viaţa acestora, să contribuie la asigurarea unui minim necesar acelor care nu au parte numai de bucurii sau care sunt lipsiţi, în aceste zile, de dragostea şi căldura unei familii sau a celor dragi.
A declarat comisarul-şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi

 
Curs valutar BNR - 19-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj